{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ainult 2 koostisainega saiakesed, mis ei vaja ahjus küpsetamist

Foto : unsplash / Jem Sahagun   ...

Foto : unsplash / Jem Sahagun

 

Saia valmistamine kodus on viimasel ajal eriti trendikaks läinud. Aga hea retsepti leidmine ei olegi alati nii lihtne. Eriti keeruline on lugu veel siis, kui sul pole ka praeahju kodus. 

Mitmete retseptiraamatute autor Katy jagab aga oma youtube kanalil retsepti, mille abil võib teha ilma suurema vaevata igal hommikul värskeid saiakesi. Tema retsept on imelihtne. Saiakeste tegemiseks ei ole vaja tainast sõtkuda ega ahjus küpsetada. Samuti ei ole sul vaja pärmi. Sul läheb vaja ainult 2 koostisainet: isekerkivat jahu ja kreeka jogurtit.

Saiakeste valmistamine võtab aega kõigest 10 minutit koos küpsetamisega. Taigna sisse ei lisata  soola ega pärmi. Need, kes on retsepti järgi proovinud, kinnitavad, et saiakesed on maitsvad, pehmed ja eriti head singi ning juustuga süües. Teised jälle kinnitavad, et need saiakesed meenutavad inglise muffineid. 

 

 

Saiakeste valmistamiseks läheb sul vaja : 

  • 260 g isekerkivat jahu
  • 240 g kreeka jogurtit

Sega kausis puulusika abil jahu ja jogurt omavahel, kuni saad ühtlase ja sileda taigna. Puista lauale jahu, tõsta taignapall lauale ning raputa natuke jahu taigna peale. Seejärel rulli tainas umbes 7 mm paksuseks. Ümmarguse vormi või tagurpidi keeratud klaasiga vormi 10 pätsikest. Küpseta saiakesi mõlemalt poolt  panni peal väikesel tulel umbes 8 - 10. minutit. Ära lisa rasvainet pannile ning kata küpsetamise ajaks pann kaanega. Peale küpsetamist, lase saiakestel jahtuda 10 - 15. minutit.

 


Kommentaare ei ole