{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlaste sõnul aitab just nende viljade igapäevane söömine kortse vähendada

Foto : unsplash / Valdemars Magone        Kuidas korrigeer...

Foto : unsplash / Valdemars Magone

 

 

 

 Kuidas korrigeerida vanusega seotud muutuseid ja vähendada kortse? 

Californias läbiviidud uuringutöö menopausi läbinud naiste peal tõestas, et just mandlite igapäevane söömine aitab vähendada kortse ja parandada vananemise märke, samal ajal parandades naha jumet. 

Kõik puuviljad on tervisele väga kasulikud. Kirsimahl näiteks aitab võidelda unetuse vastu, mustikad muudavad igemeid tugevamaks, sidrunimahla joomine hommikul tühja kõhu peale annab ilusa ja särava jume. 

 

 

 

 


2 peotäit mandleid iga päev aitab siluda ja vähendada kortse

Ka pähklid on tervisele kasulikud. Mandlid sisaldavad küll rohkesti kaloreid aga 2 peotäie söömine päevas ei tekita lisakilosid. Lisaks sellele on mandlitel kortsudevastane toime. Hiljuti läbiviidud uuringu järgi aitab mandlite igapäevane söömine parandada naha üldist seisundit ja võidelda kortsude vastu. 

Peale 16-nädalast uurimistööd täheldasid teadlased osavõtjate seas ligi 15% kortsude vähenemist. Uurimistöö käigus olid osavõtjad tarbinud igapäevaselt 2 peotäit mandleid (2 korda 30g) päevas. Naha vananemislaigud olid vähenenud 20%. 

Seega selgus, et mandlite igapäevane söömine osutus tõhusaks kortsude ja jume parandamise eesmärgil naiste seas. 

 

 

 


Mandlid sisaldavad rohkelt antioksüdantset E vitamiini

Mandlid sisaldavad rikkalikult antioksüdantset E vitamiini (peotäis mandleid katab 60% meie päevasest vaajdusest), Omega -9, B - grupi vitamiine, magneesiumi ja kaaliumit. 

Sellepärast polegi üllatav, et regulaarse ja piisava tarbimise korral parandab see naha seisukorda ja mõjub kortse vähendavalt. 

Loomulikult oleneb naha seisukord ka teistest välistest teguritest nagu suitsetamine ja liigne päikese käes viibimine.

Kommentaare ei ole