{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks sa pead riisi pesema enne keetmist

  Foto : unsplash / Kalyani Akella   Erinevates kultuur...


 

Foto : unsplash / Kalyani Akella
 

Erinevates kultuurides ja maades on riisi valmistamiseks palju erinevaid võimalusi. Hoolimata erinevatest valmistusviisidest on ikkagi oluline riisi enne tarvitamist pesta. Olenemata riisisordist (basmati, täistera jne) on vaja riisi pesta seni, kuni vesi jääb puhtaks.

Korjamise, pakendamise ja transportimise ajal puutub riis kokku erinevate keskkonnateguritega ning ei ole seetõttu poest ostes puhas. Esimene samm riisi valmistamisel ongi riisi pesemine. Ja seda ei tule teha mitte üksnes hügieeni pärast, vaid riisi loputamine enne keetmist aitab vabaneda liigsest tärklisest. Kui sa riisi enne keetmist ei pese, võib ta kleepuda kokku. Ja see kehtib kõikide riisisortide puhul.

 

 

 

Riisi tuleb korralikult pesta. Kindlasti ära loputa riisi üle mingi keemilise pesuvahendiga. Kurna lihtsalt riis jooksva vee all läbi nii kaua, kuni vesi jääb täiesti puhtaks. Hõõru pesemise ajal riisi sõrmede vahel. 

Ainuke riisitoit, mille juures tärklis on oluline, on risotto. Risotto riisi peab siiski enne valmistamist pesema aga mitte nii kaua, kui tavalist riisisorti. 

Ka riisi valmistamise juures on omad reeglid, millest peab kinni pidama: vee kogus ja keetmise aeg. Selleks, et riisi õieti valmistada, ei tule riisi panna keeva vee sisse, vaid kallata vesi riisi peale. Vee kogus peab aga vastama riisi kogusega. Riisi valmistuse aeg sõltub aga riisisordist. Mida peeneteralisem on riis, seda lühem on valmistuse aeg. Pehme riisi saamiseks leota riisi enne keetmist külmas vees.

Kommentaare ei ole