{ads}

HIDE

Viimased

latest

Väga tugeva toimega ajurveeda taim, mis aeglustab naha vananemist

Foto : unsplash / Melissa DuPont      Haritaki ehk tindipäh...

Foto : unsplash / Melissa DuPont

 

 

 Haritaki ehk tindipähkel on niisutava, antioksüdantse ja naharakke taastava toimega. Ajurveedas kasutatakse juba ammu seda taime ning peetakse lausa taimede kuningaks. 2021. aastal aga on tindipähkel just ilumaailmas suuri samme astumas tänu oma vananemisvastasele toimele. 

Tõenäoliselt hakkavad varsti paljud sellest imelisest viljast rääkima, sest just kosmeetikamaailmas teeb tindipähkel erakordseid imesid. Haritaki vilja kutsutakse India mürobolaaniks, tegemist on väikese marjaga, mida ajurveedas kasutatakse juba tuhandeid aastaid, lääne kosmeetikafirmad aga alles hakkavad teda kasutama. Ajurveeda meditsiinis kutsutakse seda taime ravimite kuningaks, tema vananemisvastast toimet on uurinud juba teadlased. 

 

 

 

 

Algselt kasutati seda taime seedeprobleemide lahendamiseks (kapslite või pulbrina), kuni jõuti järeldusele, et taimel on tugev vananemisvastane toime. Tindipähkli antioksüdantide sisaldus aitab ennetada naha enneaegset vananemist: haritaki ekstraktis leidub palju rohkem antioksüdante, kui C-vitamiinis! Haritaki vili aitab kaitsta rakke vabade radikaalide rünnaku eest (mis on vastutavad naha vananemise eest) ja seda pikemas perioodis tänu polüfenoolide sisaldusele. Näiteks on tõestanud teaduslikud uuringud, et Haritaki vili suudab kaitsta nahka UV nahakahjustuste eest, tõstes ja stimuleerides kollageeni tootmist nahas. 

Ja see pole veel kõik. Haritaki viljal on teisigi imelisi omadusi, mille tõttu suudab ta naharakke taastada. Üks teine teaduslik uuring toob välja taime niisutava toime ning on tõestanud Haritaki noorendava toime inimese nahale. Veelgi parem, uurimistöö tulemused on näidanud, et kõik tooted, mille koostisainetes on Haritaki vilju, aitavad nahka parandada. Haritaki on tugeva vananemisvastase toimega, mis nahka pinguldab, niisutab ja parandab, samal ajal kaitstes vabade radikaalide eest.

Kommentaare ei ole