{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sidrunivesi on tervisele kasulik

Foto : unsplash / Mariah Hewines ...

Foto : unsplash / Mariah Hewines

 

 

 Sidrunivesi on pigem hea maitsega ja lisaks on ta tervisele kasulik. 

Sidrun on laialt kuulsust kogunud: teda kasutatakse nii ravimina, kuna ta aitab immuunsust turgutada kui toidu maitsestamise juures. 

Sidrun on tõeline vitamiinipomm: temas leidub rohkesti B- ja C grupi vitamiine, kaaliumi, valke, antioksüdante, kaltsiumi, magneesiumi ja pektiini.

Kõik teavad, kui kasulik sidrun tervisele on aga toorelt süüa on teda raske tänu tema hapule maitsele. Õnneks on sidrunimahl tervisele sama kasulik. Selleks, et elujõudu juurde saada, joo igal hommikul klaas leiget sidrunivett.

Sidrunimahla joomine aitab kaalu kaotada, kuna sidrunis leidub pektiin võtab näljatunde ning magusaisu ära. 

 

 

 

 

 

Lisaks sellele on sidrunimahl kasulik:

 

  • Seedesüsteemile : sidrun puhastab maksa toksiinidest, stimuleerib sapi tootmist ja puhastab sellega organismi ning parandab seedetööd
 
  • Immuunsusele : sidrunis on rohkesti C vitamiini ja kaaliumit, mis tõstavad keha vastupanuvõimet viirushaigustele. Lisaks sellele stimuleerib sidrun raua omastamist (ei maksa unustada, et raual on väga oluline roll üldise immuunsüsteemi juures).


  • Suuhügieeni juures : sidrunihape aitab võidelda halva hingeõhu vastu. Väike nõuanne : joo sidrunivett kõrrega selleks, et mitte hammaste emaili kahjustada.

 

  • Naha kaitseks : C vitamiin annab nahale sära tänu oma antioksüdantide sisaldusele.

 

  • Vaimse tervise heaks : uurimistööd on näidanud, et igapäevane sidrunivee joomine omab tuju parandavat toimet. Sidruni lõhn ja mahl aitavad alandada stressihormoon kortisooli taset. Seega juues igal hommikul sidrunivett, tagad sa endale parema tuju terveks päevaks. 

 

 

 

 

1 klaas sidrunivett päevas paneb sind vormi

Selleks, et sidruniveest kasu saada, pressi poole sidruni mahl 1 klaasi vee sisse. Vali võimalikult värske ja bio sidrun, sest mõned sidrunid on täis pestitsiide ja teisi mürkaineid, mis tervise ohtu seavad. Parema kasu saamiseks lisa sidrunivett sooja vee sisse, sest keha ei omasta nii ruttu külma vett nii ruttu.

 

Millal on kõige parem sidrunivett juua? 

Joo klaas sidrunivett hommikul tühja kõhu peale selleks, et keha puhastada. Sidrun stimuleerib sapi tootmist ja paneb tööle kogu seedesüsteemi. 



Kommentaare ei ole