{ads}

HIDE

Viimased

latest

Porgandi kasu tervisele

Foto : unsplash / Jonathan Pielmayer      1. Porgan...

Foto : unsplash / Jonathan Pielmayer

 

 

 1. Porgand annab hea jume

Seda, et porgandi söömine muudab armastusväärseks, ei saa kinnitada aga porgandid sisaldavad rohkesti beetakaroteeni, mis aitab võidelda vabade radikaalide vastu, mis on vastutavad naha enneaegse vananemise eest. Organismis muudab beetakaroteen A-vitamiiniks, mis aitab kaitsta nahka UV-kiirguse eest ning ennetab kortsude teket. 


2. Porgand puhastab maksa

Tänu oma rikkalikule kaaliumi sisaldusele, on porgand diureetilise toimega ja seega aitab puhastada maksa ja neere. Porgandimahla joomine aitab organismil toksiine väljutada ning ennetada neerukivide teket. 


3. Porgand aitab parandada kahjustatud juukseid

Porgandiõli on väga kasulik kuivade ja kahjustatud juuste puhul. Soovitatav on teha juustele porgandiõli mähist, jälgides, et ka juukseotsad oleksid kaetud õliga, hoida võimaluse korral terve öö ja pesta hommikul juuksed Å¡ampooniga ära. 

 

 

 

 

 


4. Porgand aitab liigsetest kilodest lahti saada

Porgandid kuuluvad kõikide dieettoitude juurde. Soovitatav on isegi süüa porgandeid nii tihti, kui võimalik. Sest porgandid sisaldavad pektiini, mis moodustab maos geelja massi ja tekitab täiskõhutunde. Lisaks kõigele on porgandid kalorivaesed ja sisaldavad palju kiudaineid, mis parandavad seedetööd.


5. Porgand on nägemisele hea

Hea silmanägemise jaoks imerohtu ei ole ja paljalt porgandite söömisega prillidest lahti ei saa. Aga porgandites leiduv A vitamiin aitab võidelda vanusega seotud nägemisprobleemide vastu.

Kommentaare ei ole