{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas süüa tervislikumalt ja kulutada vähem

Foto : unsplash / Eduardo Soares     Tervislik ja m...

Foto : unsplash / Eduardo Soares

 

 

Tervislik ja mitmekülgne toit on paljude jaoks muutunud prioriteediks. Kuidas sobitada omavahel aga tervislikum ja säästlikum toitumine? 


Väldi valmistoite, eelista selle asemel kodus valmistatud roogi

Eks me kõik tahame aeg-ajalt minna kergemat teed pidi ja ostame valmistoitu, mida on lihtne teha. Ajapuuduse või siis lihtsalt laiskuse tõttu on ju nii mugav pannil midagi kiiresti üles soojendada ja maitsev toit ongi valmis. Tegelikult ei ole sageli need toidud head ei tervisele ega rahakotile. Kui sa arvutad välja valmistoidu  kilohinna, siis maksad sa palju rohkem selle eest, kui kodus ise süüa tehes. Lisaks sellele on valmistoidus liiga palju soola, säilitus- ja lisaaineid. Ise süüa valmistades tead sa, mida sa oma toidu sisse paned. Sa tead, kui palju suhkrut sa lisad ja kui palju rasvainet sa kasutad. Nii saad sa kontrolli all hoida nii oma tervist, kui raha. 

 

Koosta ostunimekiri

Ostunimekirja koostamisel on sul juba ette teada, mida sa valmistada tahad järgmiseks nädalaks. Ja nii ostad sa ainult seda, mida sul on vaja. Nii väldid sa liigseid kulutusi, ostes toiduaineid, mida sul vaja ei lähe ning ei raiska raha. Kõige olulisem on poes käimise sagedus. Mida tihedamini sa poes käid, seda rohkem raha sa kulutad. Ideaalne oleks käia poes nädala lõpus või nädalavahetuse alguses. Nii on võimalik koostada järgnevaks nädalaks nädalamenüü ja valida just sellised toiduained, mida sul vaja läheb.

 

 

 

 


Ära mine poodi tühja kõhuga

Kui sa tahad raha kokku hoida ja süüa tervislikult, siis ära mine poodi tühja kõhuga. Sest paraku on poes kiusatused suured. Igal pool. Kommiletis tuleb isu just nende maiustuste järele, mida sa lapsepõlves sõid; koogiletis on alati midagi ahvatlevat, soojadest pitsalõikudest rääkimata. Ja toidupoed on kõik selleks teinud, et inimesed aina rohkem ostaksid. Kõik on viimse detailini läbi mõeldud. Kui sa lähed täis kõhuga poodi, ei teki sul igasuguseid isusid. 


Söö vähem liha

Liha on üsna kallis. Selleks, et raha kokku hoida, hakka lihtsalt vähem liha sööma: näiteks kaks või kolm korda nädalas. Selle asemel söö rohkem taimseid valke, mida leidub munades ja ubades ning läätsedes. Need on tervislikud ja odavamad. Samuti söö sardiine õlis, mis sisaldavad palju omega 3 rasvhappeid, kaltsiumi ja ei ole kallid. Värske kala on kallis.



Kommentaare ei ole