{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõige "tervislikumad" alkohoolsed joogid

Foto : unsplash / Dollar Gill      Kui sa tahad mõnikord en...

Foto : unsplash / Dollar Gill

 

 

 Kui sa tahad mõnikord endale lubada klaasikese midagi kangemat, samal ajal oma tervise eest hoolitsedes, siis võib-olla on hea valida, milline jook on väikeses koguses isegi tervislik aga ainult tingimusel, et sa tarbid alkoholi mõõdukalt.

Mitte ükski teadaolev alkohoolne jook ei ole tervislik. Neil kõigil võib olla tervisele kasulikke ja kahjulikke toimeid, mis võivad tekitada tõsiseid terviseprobleeme, mitte ainult füüsilisi, vaid ka psühholoogilisi. Alkoholi tarbimine on üks suurematest surmapõhjustest maailmas. Sellepärast on vaja alkoholi tarbida targalt ning teadvustada endale samuti alkoholi joomisega kaasnevaid ohte. Enamik uurimistöid, mis on läbi viidud eesmärgiga välja selgitada alkoholi kasu tervisele, rõhutavad ka vajadust tarbida alkoholi mõõdukalt, väikestes kogustes, et mitte oma tervist ohtu seada. Siin välja toodud alkohoolsed joogid on "tervislikud" ainult väikestes kogustes ja tänu oma kalorivaesusele või siis tervist parandava toime pärast. 

 

 

 

 


Tekiila

Aga ainult mõõdukas koguses. Tekiila sisaldab vähem kaloreid, kui teised alkohoolsed joogid ning tekiila-agaav ei tõsta veresuhkru taset veres. Loomulikult kehtib see ainult mõõduka tarbimise kohta, sest suures koguses on tekiila sama kahjulik tervisele nagu kõik teisedki alkohoolsed joogid.


Punane vein

Selle kohta, et punane vein on tervisele kasulik, on läbi viidud mitmeid erinevaid uuringuid. Paljud uurimistööd on välja toonud, et punane vein võib aidata alandada halva kolesterooli taset. Punane vein sisaldab ka antioksüdante, mis parandab vereringet. Samuti on täheldatud, et punane vein võib aidata Alzheimeri tõve all kannatavaid inimesi ning kaotada kaalu. 


Viski

Mitmed erinevad uuringud on näidanud, et viski joomine alandab südame-veresoonkonna haiguste riski. Lisaks sellele alandab viski joomine dementsuse riski eakate inimeste juures. Kuna viski ei sisalda rasva ega süsivesikuid - ainult mõnedes viskisortides on suhkrut - siis ei mõju ta kaalu tõstvalt. 

 

 

 

 


Rumm

Rummi mõõdukas tarbimine võib alandada südame-veresoonkonna haiguste riski, vererõhku ja südameatakki. Samuti võib ta alandada 2. tüübi diabeedi riski. 


Roosa vein

Nii nagu punane vein, aitab roosa vein alandada halva kolesterooli taset ja alandada südameinfarkti ohtu. Roosa vein sisaldab kaaliumi, mis on südame sõber. Roosa vein sisaldab vähem kaloreid, kui punane ja võib seega edukalt punast veini asendada.


Šampanja 

Tegemist on veinisordiga, mis on samuti kasulik südame tervisele, alandab diabeedi riski ning ei sisalda palju kaloreid. Uurimistööd on näidanud, et šampanja võib parandada mälu ning alandada dementsuse riski eakate inimeste juures. 


Kommentaare ei ole