{ads}

HIDE

Viimased

latest

Foto : unsplash / Pauley Loroy      Kas me ikka väärime koe...

Foto : unsplash / Pauley Loroy

 

 

 Kas me ikka väärime koeri? See pole kindel... 

Palju on neid inimesi, kes otsustavad endale koera võtta. Koer on truu sõber, truu oma peremehele, armastab mängida ja valvab kodu. 

Vaata, miks just koerte armastus on kõige puhtam maailmas!


Koer peab sind tähtsamaks, kui oma toitu

Selline tõsiasi selgitati välja uurides koerte käitumist. Uurimistöö käigus avati koerale maja uks, et koer sisse lasta. Majja sisenedes ootasid koera tema omanik ja toidukauss, mis oli täis tema lemmiktoitu. Enamikul kordadest jooksis koer kõigepealt oma peremehe juurde. Sest koerte aju stimuleerib rohkem peremehe poolt saadud kiitus, kui toit. Kasside puhul selline asi ilmselt ei toimiks. 

 

 

 

 

 

Kui koer vaatab sulle silma, siis toodate te mõlemad armastuse hormooni

Kui inimesed ja koerad vaatavad teineteisele otsa, vallandab see mõlemas oksütotsiini ehk siis õnnehormooni tootmist. Oksütotsiin aitab stressi maandada ja on tervisele väga kasulik. Koer aitab su tuju tõsta ning annab enesekindlust. 

 

Koer naeratab sulle! 

Milline teine loom aitab su tuju tõsta, kui sa oled kurb või halvas tujus? Aga kas sa teadsid, et koerad isegi naeratavad? Koerad on mõistnud, et kui nad hoiavad suud veidi lahti nii, et see näeks välja nagu naeratus, meeldib see inimestele. Ja nii saavad nad soovitud tähelepanu. 


Milline teine loom aitab nii palju inimesi? 

Koera on kaastundlik ja sellepärast sobib hästi puuetega inimesi aitama. Lisaks on viimasel ajal laialdaselt kasutusel koerateraapia. Koerte abi kasutatakse mitmetes erinevates valdkondades. 


Koerte truudust kiidetakse Antiikajast saadik

Odysseus' koer Argos ootas oma peremehe tagasitulekut 20. aastat. Koer on truu ja armastav loom. Sellist armastust tuleb ära teenida ja olla selle vääriline.

Kommentaare ei ole