{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 nippi, mis aitavad umbrohust vabaneda

Foto :  unsplash / CDC    Umbrohust vabanemiseks on parem mi...

Foto :  unsplash / CDC

 

 Umbrohust vabanemiseks on parem mitte keemilisi tõrjevahendeid kasutada, mis on kahjulikult tervisele ja keskkonnale. Võta kasutusele pigem loodussõbralikud vahendid. 


1. Keev vesi

Vala keevat vett umbrohu peale. See aeglustab ka umbrohu levikut ja kasvu. 


2. Äädikas

Igas kodus leidub äädikat. Sega 1l äädikat poole liitri veega ja pritsi päikeselise ilmaga umbrohu peale. Mõned spetsialistid kasutavad puhast äädikat umbrohutõrjeks. 


3. Sool

Sega 1l vee sisse rohkelt soola. Sool mõjutab juurtele hävitavalt. Tänavasool on veel tõhusam, kui lauasool. Aga ära liiale ka mine, sest sool on küll hea umbrohu tõrje aga hävitab samas ka biodiversiteeti. 

 

 

 

 


4. Sool ja äädikas

Keev vesi ja sool on küll tõhusad aga ei anna 100% kaitset. Aiaspetsialistid soovitavad segada liiter äädikat poole liitri veega ning peotäie soolaga. Sega, kuni sool on lahustunud. Pritsi päikesepaistelise ilmaga umbrohu lehtedele. Järgmisel päeval korda protseduuri pritsides segu roheliseks jäänud lehtedele. Sul läheb vaja 1l segu 8 - 10m2peale.

 

5. Kartulikeeduvesi

Tärklisevesi on väga hea tõrjevahend. Kasta umbrohtu kartulikeeduveega. Makaronide keeduvesi on sama tõhus ja samadel põhjustel.

 

6. Valgusest hoidumine

Kui sa ei viitsi palju vaeva näha, siis kata umbrohi musta kilega või papiga. Umbrohi sureb ise välja ilma, et sa peaksid teda välja juurima. Kasuta geotekstiili, mis laseb mullal hingata ja laseb niiskust läbi. 

 

 

 

 

 

7. Multš

MultÅ¡ võib imesid korda saata. Laota kiht multÅ¡i peenardele taimede vahele. 


8. Kõpla

Niipea, kui umbrohi tärkab, on vaja ruttu tegutseda. Kasuta ilusaid päikeselisi päevi selleks, et kõplaga peenrad üle käia kergelt. Nii juurid sa noored umbrohuvõrsed välja ja takistad levikut, päike aga teeb ülejäänud töö.

Kommentaare ei ole