{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis on õnneliku ja pikaajalise suhte saladused?

Foto : unsplash / Toa Heftiba      Hoolimata 10- või  20- v...

Foto : unsplash / Toa Heftiba

 

 

 Hoolimata 10- või  20- või isegi 30-aastasest kooselust tundub nagu oleks mõnede paaride suhe sama tugev nagu alguses. Mis on nende saladus? 

Kõik teavad seda, et armastus ei ole rahulikult voolav jõgi. Kõikides suhetes tuleb ette tõuse ja mõõne. Ent hoolimata aastatest, on paljudes suhetes armastus sama tugev, nagu alguses.

Ideaalseks suhteks ei ole ühtegi juhendit olemas. Selleks, et armastada, tuleb kõigepealt armastada iseennast ja tunda end hästi kõiges, mida sa teed - nii oma valikutes, kui ka töö juures jne. Õnnelikud paarid on need, kes on leidnud tasakaalu nende hetkede vahel, mil nad koos on ja nende hetkede vahel, mil nad veedavad aega omaette. Väga tähtis on, et igaühel jääks aega oma asjadega tegelemiseks. 

 

 

 

 

Ükski suhe ei sarnane teisele, ent on olemas mõningaid väikesi õnneretsepte, mis on ühised paljudele paaridele. Selleks, et armastus püsiks tugev ega mõraneks aja jooksul, on oluline austada teist inimest koos tema heade ja halbade külgedega, ilma, et sa katsuksid teda muuta selliseks nagu sa tahaksid, et ta oleks. Täiuslikku inimest ei ole olemas. 


Võtmesõnaks on suhtlemine

Selleks, et suhe toimiks, on suhtlemine kõige tähtsam. Ülesehistavad mõttevahetused; rääkimine sellest, mis sind häirib ja segab; probleemide eest mitte kõrvale hiilimine - kõik see aitab kaasa igapäevase harmoonia leidmisele igas suhtes. Lahkhelid ja erimeelsused ei ole märgid peatsest lahutusest, tülitsemisi ja vaidlusi tuleb igas suhtes ette. Lisaks sellele tuleb alati hoolitseda teise inimese eest, teda üllatada, mõista ja aimata tema soove ja olla lihtsalt olemas selleks, et teine end üksi ei tunneks.

Õnnelik suhe ei tähenda seda, et kaks inimest teineteisele sarnanevad. Normaalne suhe saab jõudu oma erinevustest ja oskusest rikastada end vastastikku kooselatud aastate jooksul.

Kommentaare ei ole