{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kolm naeratuse tüüpi

  N aeratus on igasuguse sotsiaalse suhtlemise alus. Naeratus on viisakuse märk. Naeratusel on alati teadlik või alate...

 

Naeratus on igasuguse sotsiaalse suhtlemise alus. Naeratus on viisakuse märk. Naeratusel on alati teadlik või alateadlik põhjus. Kuidas eristada erinevaid naeratuse tüüpe?

Kaks teadlast Paula Niedenthal ja Magdalena Ryhlowska viisid läbi selle teemalise uuringu.



1. Sümpaatiline naeratus

Sellist naeratust kasutatakse enamikul ajast, et väljendada tolerantsust, arusaamist või näitamiseks, et sa ei ole ohtlik. See on kinniste huultega naeratus. See on tagasihoidlik aga paljuütlev naeratus.
 
 
 
 





2. Domineerija naeratus

Selline naeratus võib näidata naerataja sotsiaalselt kõrgemat kohta ning tugevdada tema mõjuvõimu teiste suhtes - on see siis tööl või sõpraderingis. Sellel korral pole tegemist sümmeetrilise naeratusega, tihti kaasneb selle naeratusega ühe kulmu kergitamine.  Kui keegi sulle nii naeratab, siis ilmselgelt ei võta ta sind võrdsena.

3.  Tasu või rahulolu naeratus

Teadlaste järgi on see naeratus kõige intuitiivsem. Sellise naeratusega naeratakse beebidele, et nad sulle vastu naerataksid. See naeratus on täiesti sümmeetriline, kulmud on veidi kõrgemal ja kõige tähtsam - näha on särav hammasterida. See on naeratus, mida enamik valib pildistamise ajaks. Selline naeratus võib olla tingitud suurest õnnest ja rahulolust.


Kommentaare ei ole