{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 moodust, kuidas muuta oma immuunsussüsteem veelgi tugevamaks

  I mmuunsusüsteem on kaitsesüsteem, mis aitab kahjustada põletikke ja viirustest või halbadest baketeritest põhjustatu...

 Immuunsusüsteem on kaitsesüsteem, mis aitab kahjustada põletikke ja viirustest või halbadest

baketeritest põhjustatud haiguseid. Kui immuunsussüsteem on nõrgenenud, nõrgeneb organismi kaitsevõime välistegurite vastu. Immuunsüsteemi nõrgenemist tunneb ära selliste sümptomitega, nagu väsimus, lihasvalu, aeglaselt paranevad haavad või kergem haigestumine. Et immuunsüsteemi tugevdada, on siin mõned nõuanded.

1. Ära liialda päikesega

Päike on mõõdukas koguses väga kasulik ainuüksi D-vitamiini pärast ent ei maksa unustada, et päikesega liialdamine kiirendab naha vananemist ja nõrgendab immuunsüsteemi.

2. Vaata üle, mida sa sööd

Ära unusta vitamiine!

A-vitamiin (veiseliha, kala, piimatooted, puu- ja köögiviljad) on kasulik hammastele, nahale ja luudele ning tugevdab immuunsüsteemi.

 

 

 

 



C-vitamiin (kiivi, mango, papaia, greip, sõstar) on oluline kudede uuendamise protsessis. Ta aitab kaasa luude, kõõluste, veresoonte heale tervisele, aitab kaasa haavade paranemisele, ennetada vananemise eest vastutavate rakkude tekkimist ja väljutada toksiine võideldes vabade radikaalide vastu.

E- vitamiin kaitseb vabade radikaalise poolt kahjustatud rakke, aidates seega tugevdada immuunsüsteemi soodustades punaste vereliblede tootmist.

Tsink (austrid, rukkileib, hautatud veiseliha) tugevdab immuunsüsteemi.

Tüümian on looduslik immuunsüsteemi tugevdaja, teha ravimtaimeteed tüümianist ja juua kaks korda päevas.

Ingver võitleb kokku kuhjunud mürkainete vastu, puhastab lümfisüsteemi ja soojendab keha.

Probiootikumid ( jogurt, hapukapsas) neid leidub meie kehas loomulikul moel ja nad aitavad tugevdada imuunsüsteemi.

3. Maga piisavalt ja korralikult

See on eluliselt tähtis nii kehale, kui vaimule. Keha toodab öösel rakke ja valmistub uueks päevaks (mis tihti on stressirikas, väsitav või viirusterohke). Halb öö muudab inimese stressile vastuvõtlikumaks ja organismil on vähem jõudu, et võidelda väliste agressiivsuste vastu, tõstes seega võimalusi jääda haigeks.

4. Ära joo alkoholi

Alkohol kahjustab immuunsüsteemi, nõrgendab organismi ja tõstab haigestumise võimalikkust.

5. Naera ja ole positiivne

Mitmed uuringud on tõestanud, et naermise ja keha antikehade efektiivsuse tõstmise vahel. Seega - naera, et oma immuunssüsteemi tugevdada.  Laiemalt võttes - kõige õnnelikumatel inimestel on rohkem šansse jääda hea tervise juurde isegi siis, kui nad on viiruste sees. Kurbade, närviliste ja elujõuetute inimeste oht haigestuda on palju suurem. Positiivsete inimeste organism võitleb haiguste vastu tänu tsütokiinile (immuunsüsteemi reguleeriv valk) mida toodetakse suures koguses, et mobiliseerida immuunsüsteemi ja teisi rakke.

 

 

 

 



6. Mõtle organismi puhastamisele

Efektiivse immuunsüsteemi jaoks peab maks olema hea tervise juures. Et aidata maksa tööd ja teda jääkainetest puhastada, ei tasu kõhelda läbi tegemast maksa puhastus kuuri, süües toiduaineid, mis aitavad toksiinide väljutamisele kaasa. Söö rohkem brokolit, rohelist salatit jne.

7. Joo teed

Vee joomine on juba ise suurepärane vahend, et aidata organismi kaitsta. Aga musta, rohelise või matcha tee joomisega tagad sa organismile vajaliku koguse L-teiini, mis tõstab interferoonide arvu  (valgud, mida immuunsüsteem toodab).

8.  Ära unusta voodielu

See tugevdab immuunsüsteemi ja kaitseb haiguste vastu. Neil, kes on vahekorras 1 - 2 korda nädalas, on 30% rohkem A immunoglobiine (antikeha).

9. Ja loomulikult sport

Regulaarne sport ja aktiivsus on loomulik viis, kuidas tugevdada immuunsüsteemi (piisab 40 minutist kõndimisest päeval). See aitab immuunsüsteemi rakkudel ringelda kiiremini ja aidata kehal viruse vorme väljutada palju kiiremini.

10. Vannitoas

Dušš vahelduvalt külma ja sooja veega aitab toniseerida keha ja olla palju vastupidavam. 

Jalgadele on hea teha külma vanni ja imiteerida paigalkõndi. Kahe minuti pärast jalad kuivatada ja panna jalga soojad sokid. See tugevdab organismi.

11. Hinga sügavalt.

Hingamine rikastab verd hapnikuga ja aitab rakkudel jääkidest vabaneda. Õpi sügavalt hingama.







Kommentaare ei ole