{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tänapäeva 40 - 50. aastased naised - ilma vanuseta generatsioon

 Noorus ja vanadus on olnud aegade algusest saadik täiesti vastandlikud mõisted.Tänapäeva 40 - 50. aastased naised aga ei kavatseg...

 Noorus ja vanadus on olnud aegade algusest saadik täiesti vastandlikud mõisted.Tänapäeva 40 - 50. aastased naised aga ei kavatsegi enam vananeda, vaid on otsustanud nautida oma teist noorust. 


Halle Berry, 54-aastane; Foto : Insider


Piisab, kui heita pilk minevikku, et näha, kui suur on selle erinevus meie tänapäeva ühiskonnaga. Meie vanaemade ajal piirdus teatud vanusesse jõudnud naise elu koduste toimetuste tegemise ja laste kasvatamisega. Tänapäeval on need asjad muutunud ja seda erinevatel põhjustel, juba selle tõttu, et vanus ei ole enam naise elus tähtis ega määrav.

Tegemist on väga teretulnud nähtusega, mis tõestab jällegi , et naine võib olla ilus ja iseseisev igas vanuses.


Arvamused on muutunud

Viimaste aastakümnete jooksul on väga palju asju muutunud. Jätkub tehnoloogia pealetung ja naised on leidnud oma koha erinevates ühiskonnasfäärides, samuti on muutunud tõekspidamised. Kui vanasti oodati naiselt, et ta pühenduks ainult oma perele ja kodule, siis tänapäeval see nii enam ei ole. Kõikidel naistel - kaasa arvatud neil, kes on abielus, lastega või vallalised - on õigus valida oma tööd selle järgi, mis talle meeldib ja mis teda huvitab. 

 

 


Naised näevad üha nooremad välja

Piisab, kui lehitseda mõnda ajakirja, et veenduda selles, et paljud naised ei näe vanusele vastavalt välja ja paistavad ka füüsiliselt palju nooremad, kui nad tegelikult on. Nad käivad väljas, lõbutsevad ja tegelevad joogaga - kõik see aitab kehal head vormi säilitada ja mõjub tõelise nooruseeliksiirina. Tänapäeval ei tea me enam isegi seda, mis vanusest algab keskiga, sest võrreldes 50-aastaste taguse eluga on see nihkunud kaugele ettepoole.


Vanus ei loe enam

Tänapäeva naine tahab olla vaba kõiges, mida ta teeb ega lase vanusel oma passis ennast määratleda. Ja mitte ainult naised ei lähtu sellest vaatenurgast, ka mehed on võtnud omaks sama arvamuse ja hoiaku.

Jennifer Aniston, 51-aastane - Allikas : The Sun


Emad ja tütred on muutunud lähedasemateks

Huvitav on ka tõdeda, et generatsioonid on hakanud rohkem segunema. Emad ja tütred võivad nüüd laenata üksteiselt riideid, neil on samad huvialad ja tegevused ja isegi sama maitse filmide suhtes. Õige on küll öelda, et naised tunnevad end palju nooremate ja aktiivsematena aga samas ei ole nad ka sellised nagu päris noored naised seda on. Sest nende kergemeelsusele ja elurõõmule lisandub aastate jooksul elukogemuste näol tekkinud tarkus. Ja selle tõttu ei olegi midagi üllatavat selles, et tänapäeva teismelised üha rohkem ja rohkem räägivad kõigest avameelselt just oma emaga.

Kommentaare ei ole