{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas sügisese stressi vastu võidelda?

    Mida teha, et sügisese masenduse ja kurbuse vastu võidelda? Selleks võid proovida muuta ise oma päeva imelisemaks...

 
 
Mida teha, et sügisese masenduse ja kurbuse vastu võidelda? Selleks võid proovida muuta ise oma päeva imelisemaks, teistsugusemaks, selliseks, et sa ise ka teda naudid.

Muuda hommikune kohvijoomine eriliseks hetkeks

Mitte ära joo oma kohvi kiiruga ühest toast teise tormates ja samal ajal end eelolevaks päevaks ette valmistades vaid naudi seda hetke. Keskendu kohvi maitsele, naudi seda imelist hetke, tunne kohvi lõhna...
 
 
 
 



Autos või ühistranspordis

Kasuta seda aega kasulikult ära. Hinga sisse rahu ja hinga välja rahu kogu maailmale. Ja iseenda elule. Tee seda mitu korda järjest. Ja teadvuslikult.

Töö juures tee vähemalt 5 minutiline paus iseendale.

Tee väikeseid sirutusharjutusi. Õlgade tõsted, selja sirutus, katsu painutada pead vasakult paremale aeglaselt. Võta viis minuti lihtsalt iseendale.

Kalliteraapia.

See on nüüd teaduslikult tõestatud, et kallistamine vabastab õnnehormoone oksütotsiine ajus ja alandab kortisooli taset, mis on siis stressihormoon. Samal ajal tõstab see märkimisväärselt immuunsussüsteemi. Kallistada võid ükskõik keda, kasvõi oma kassi.
 
 
 


Tee joogat

Jooga harrastamine alandab tugevalt stressi taset, tõstab enesekindlust ja keskendumisvõimet, tugevdab lihaste toonust ja paindlikkust. Ühesõnaga teeb kõik mis vaja, et sa õnnelik oleksid. 5 - 10 minutit päevas on palju tõhusamad, kui kord nädalas tehtud tunni ajane seanss.

Ava oma vaimne uks.

Tegemist ei ole sugugi esoteerikaga, rahusta end maha, tegemist on hoopis rõhupunktidega, mida Hiinas juba tuhandeid aastaid kasutatakse selleks, et stressi maandada. Antud harjutust tuntakse ka Shen Men nime all, ta alandab stressi ja masendust, aitab paremini magada ja parandab eenergiavoolu. Shen Men punk asub randme seespool väikese sõrme kohal all, seal kus sa tunned, väikest tundlikku õõnsust. Hinga sügavalt kahe minuti jooksul hommikul ja õhtul samal ajal vajuta pöidlaga ringjate liigutustega Shen Men punkti. Seda võtet võid kasutada ka siis, kui tunned, et hakkad emotsionaalselt murduma.

 

Kommentaare ei ole