{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 põhjust, miks datlid tervisele kasulikud on

Datlipalmi vilju datleid peetakse tihti ainult maiuspalaks, sest datlid on väga magusad ja paljud ei teagi, et datlitel on ka tervis...

Datlipalmi vilju datleid peetakse tihti ainult maiuspalaks, sest datlid on väga magusad ja paljud ei teagi, et datlitel on ka tervisele kasulikke omadusi.


1. Datlid puhastavad artereid

Datlid sisaldavad suurel määral kaaliumit, mis on südamele kasulik ja mis aitab aeglustada ateroskleroosi. Ateroskleroos ehk arterite lubjastumine on haigus, mille korral ladestuvad rasvained arterite seinale. Selle tagajärjel arterid ahenevad ja võib tekkida ummistus. Mis omakorda toob kaasa trombi, südameinfarkti ja teiste haiguste riski. Kolme datli söömine päevas aitab hoida arterid puhtana.


2. Datlid on maksa sõbrad

Uuringud on näidanud, et datlid aitavad maksa kahjustuste ja isegi tsirroosi korral funktsioone täita. Tsirroos tekib, kui maksa ei tööta enam korralikult ja toodab liiga palju kollageeni. 


3. Datlid on südame sõbrad

Datlid on südamele kasulikud. Tänu oma suurele kaaliumi sisaldusele on datlid väga head võitlemaks südame-veresoonkonna haiguste vastu. Datlid aitavad samuti alandada LDL-kolesteroolitaset, mis on üks peamisi insuldi ja infarkti põhjustajatest.
 
 
 
 


4. Datlid on silmanägemisele kasulikud

Datlid sisaldavad rikkalikult A-vitamiini, millel on hea nägemise juures suur roll. Datlid sisaldavad samuti luteiini ja seaksantiini, kahte toitainet, mis aitavad silmadel paremini filtreerida ohtlikke UV-kiiri. Kokkuvõttes aitavad datlid heale silmanägemisele kaasa.


5. Datlid annavad energiat

Datlid pähklitega on head näksimiseks. Datlite suhkrusisaldus ja pähklites leiduv tervislik rasv aitavad tekitada täiskõhutunnet. Datli-pähkli segu aga stimuleerib ajutegevust.


6. Parema seedimise heaks

Paljud teavad juba seda, et datlid on seedimisele kasulikud. Datlid ennetavad kõhukinnisust, kõhuvalu ja palju teisi seedeprobleeme. Tänu oma "puhastavale" toimele on datlid head soolevähi ennetajad. Datlid soodustavad paremat seedimist ja aitavad organismil paremini toitaineid omastada.


7. Datlid leevendavad valu

Seda võib olla raske uskuda aga datlites leiduv magneesium aitab valu leevendada ja alandab põletikku. Datlitel on ka antibakteriaalne toime. Kõikidel puhkudel on datlid heaks toidulisandiks.





 

Kommentaare ei ole