{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõestatud! Mehed kasvavad suureks alles 43 - aastaselt!

Briti tabloidlehel avaldatud uuringu järgi selgub, et mehed ei kasva suureks enne 43ndat eluaastat. Ehk siis 11 aastat hiljem, kui na...

Briti tabloidlehel avaldatud uuringu järgi selgub, et mehed ei kasva suureks enne 43ndat eluaastat. Ehk siis 11 aastat hiljem, kui naised, kes saavad siis täiskasvanuks keskmiselt 32-aastaselt. 

 

Foto : unsplash

Naised kurdavad tihti, et mehed käituvad hoolimata oma vanusest nagu lapsed. Ja seega peavad naised olema need, kes võtavad vastu otsuseid ning organiseerivad elu. Sest täiskasvanud inimene on võimeline otsustama, jättes kõrvale oma isiklikud soovid ja egoismi. Täiskasvanuks olemine tähendab oskust kompromisse teha. Kui inimene aga pole suuteline järeleandmisi tegema ja käitub ka edaspidi lapsikult, siis seab ta küsimärgi alla oma suhte tuleviku. 

 

Suurbritannias läbiviidud uuringu käigus uuriti erinevate paaride elu, mille käigus selguski, et paljud naised olid oma suhte lõpetanud tänu sellele, et mees käitus nagu poisike hoolimata oma vanusest. 46% naistest väitsid, et nad tundsid oma suhtes olevat mehele ema eest, mitte naise eest. Veerand uuringus osalenud naistest väitsid, et just nende õlul lasus oluliste otsuste vastuvõtmine. 

 

 

 

Kaheksa naist kümnest selgitasid, et mehed on ja jäävad poisikesteks kogu eluks. Sellisteks suurteks lasteks, kes mängivad videomänge, söövad hommikuti rämpstoitu, on vait vaidluste ajal, kannavad multikakangelastega riideid, naudivad võidusõitu autoteel ei oska peale muna praadimise midagi köögis teha.

 

Uurijad lisasid, et lapsikul käitumisel on ka oma võlu, sest sellises suhtes igavust just ette ei tule. 

 

Mis asi on emotsionaalne küpsus? 

Emotsionaalne küpsus on oskus kontrollida oma emotsioone ja võtta täielik vastutus oma elu eest enda õlgade peale. Emotsionaalne küpsus seisneb suurel määral oskuses hakkama saada oma viha, pettumuse, süütunde, kättemaksu, hirmu, armukadeduse, südamevalu ja kindlustunde puudumisega. Emotsionaalne küpsus on paigas, kui sa oskad oma tunnetega elada ja neil vajaduse korral minna lasta. Ebaküpsed inimesed jäävad aga jäävad oma negatiivsete tunnete lõksu ja tundub nagu ei suudaks nad neist üle saada.

 

Emotsionaalsel plaanil ebaküpsete inimestega on raske suhelda, sest nende reaktsioon erinevatele elus ettetulevate sündmuste korral muutub sageli ja on ettenägematu. Kui sa elad koos emotsionaalselt ebaküpse inimesega, siis ilmselt pead sina võtma kogu vastutuse enda peale ja olema valmis kõikide raskustega hakkama saama, lisaks sellele veel leppima mehe käitumise ja tujudega. 

 

 

 

Emotsionaalne küpsus on vajalik oskus elus. Emotsionaalselt ebaküpsed inimesed elavad oma elu, süüdistades oma hädades ja probleemides teisi inimesi ja sündmusi. Nad süüdistavad teisi oma vihas, kurbuses ja depressioonis ega vaata mitte kunagi ise endale otsa, et tõelist süüdlast leida.


Emotsionaalselt küps inimene:

  • On võimeline teisi kuulama ka siis, kui teised teda süüdistavad
  • On võimeline ära kuulama kõiki asjaosalisi ja arvamusi, et saada üldpilti
  • Ei manipuleeri selleks, et oma tahtmist saada
  • On aus ja siiras
  • Katsub kompromisse teha
  • Ootab, et ta viha lahtub enne oluliste otsuste vastuvõtmist
  • Katsub sobitada oma isiklikke soove teiste tahtmistega


© 2020 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole