{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sidruni 44 kasutusvõimalust

S idrun tsitruseline, mille kasulikud omadusedon kõigile tuntud. Alustades sidrunikoorest kuni viljalihani on sidrunis kõik k...

Sidrun tsitruseline, mille kasulikud omadusedon kõigile tuntud. Alustades sidrunikoorest kuni viljalihani on sidrunis kõik kasulik. Ent sidrunit saab kasutada ka ilu või kodupuhastuse heaks. 




Sidruni 44 kasutusvõimalust.


1 Sidrun võitleb kõrge vererõhu vastu.

Sidrun sisaldab kaaliumi, mis aitab kontrollida vererõhku ja aitab ära hoida iiveldusi ja peapööritusi.

2. Puhastab lõikepindu.

Sidrun aitab hävitada bakterid ja desinfitseerida lõikelaua. Võtke pool sidrunit ja hõõruge sellega lõikelauda. Seejärel peske üle sidrunimahlaga.

3.Eemaldab halvad lõhnad külmutuskapist.

Sidrunil on võime imada endasse külmutuskapis olevad halvad lõhnad. Võtke suur vatitükk või nuustik ja kastke sidrunimahla sisse. Seejärel paigutage see külmutuskappi mitmeks tunniks.

4. Õhuvärskendaja.

Lisaks oma tervislikele omadustele on sidrun kuulus ka oma lõhna poolest. Sellepärast võib sidrunit kasutada õhuniisutaja ja -värskendajana, et niisutada ja värskendada õhku.
Selleks pange keevasse vette sidrunikoored, kaneelipulgad, nelki ja õunakoori.

5. Sidrun puhastab ja valgendab küüsi.

Sidrun sisaldab sidrunhapet, mis valgendab ja tugevdab küüsi. Pressige pool sidrunit ja segage sooja veega. Hoidke oma sõrmi selles segus 5 minutit. Seejärel hõõruge küüsi sidrunikoorega.

 

 



6. Võitleb hingamisteede probleemide vastu.

Sidrun on kasulik neile, kes kannatavad astma ja muude hingamisteede haiguste all. Sidrunivesi puhastab kopsudesse päeva jooksul sattunud bakterid. Jooge vähemalt kaks klaasi sidrunimahla iga päev.

7. Looduslik plekieemaldaja.

Sidrun on puhastusvahend, mis aitab eemaldada kõige visamadki plekid. See on lihtne ja tõhus nipp. Kastke pool sidrunid soodasse ja hõõruge raskesti eemaldatavatele plekkidele.

8. Annab pesule värskuse. 

Sidrunhape, mida sidrun sisaldab tagab värskuse teie pesule. Lisaks sellele annab ta pesule hea ja värske lõhna. Värske ja puhta pesu jaoks lisage pesumasinasse üks klaas sidrunimahla. Sidrun on looduslik valgendaja, mis eemaldab plekid ja halva lõhna.

9. Ennetab neerukivide tekkimist.

Regulaarne sidrunimahla tarbimine suurendab tsitraadi tootmist, mis aitab neerudel säilitada hoöostaasi ehk stabiilset sisekeskkonda, mis ennetab neerukivide moodustumist.

10. Sidrun aitab vabaneda köögis putukatest.

Sidrun on väga tõhus putukatõrje. Ta aitab teil vabaneda sipelgatest köögis. Valage sidrunimahla ukselävele, aknaäärtele või pragusesse ja lõhedesse, kust sipelgad sisse võivad pääseda. Te võite panna ka sidrunilõigud köögiukse juurde. 
Sidrun on samuti tõhus lutikate ja täide vastu. Selle jaoks võtke 2 l vett ja 4 sidruni mahl, segage ja kasutage saadud segu kodu puhastamiseks.

 

 

 

11. Sidrun leevendab artriidi- ja reumavalu.

Sidrunil on looduslik diureetiline toime ja ta aitab kaasa uriini tootmisele. See tsitruseline aitab vähendada põletikku eemaldades baktereid ja toksiine organismist ja leevendades reuma - ja artriidivalu.

12. Sidrun võitleb vanuse vastu.



Veega segatud sidrunimahl on kalorivaena ja rikas antioksüdantide poolest. Ta võitleb vabade radikaalide vastu, mis on vastutavad naha vananemise eest ja kaitseb terveid rakke.

13. Eemaldab õhuniisutaja halva lõhna.

Et eemaldada õhuniisutaja halba lõhna, lisage 3 - 4 tl sidrunimahla vette. Sidrun ei eemalda lõhna aga asendab selle sidrunilõhnaga. 

14. Vähendab astma sümptomeid.

Võtke kaks sl sidrunimahla enne iga söögipausi. Oleks samuti hea järgida organismi puhastavat kuuri, et sidrun võiks toimida kõige tõhusamal moel. 

15. Sidrun ravib kurgupõletikku.

Sidrunimahlal on tugev bakterivastane toime. Ta võib ravida kurgupõletikku. Segage sidrunimahl veega ja kuristage. Korrake protseduuri mitu korda päevas.

16. Sidrun eemaldab prügikasti halva lõhna.

Hoidke alles sidruni- ja apelsinikoored, et eemaldada prügikasti halba lõhna. Paigutage koored prügikasti põhja koti alla. Koored imavad halva lõhna endasse.

 

 

17. Puhastab verd.

Igapäevane sidrunivee kasutamine aitab verd puhastada. Tänapäeva toitumine sisaldab palju säilitusaineid ja kunstlikke aroome. Need viimased kuhjuvad toksiinidena verre ja organismi. Et ära hoida haigestumist on vajalik organismi puhastada.

18. Hoiab Guacamole kastme (avokaado baasil valmistatud kaste) värvi rohelisena.

Et vältida guacamole kastme pruuniks tõmbumist, lisage heldelt sinna sidrunimahla, et säilitada värvi ja värskust. 

19. Pesta puu- ja juurvilju.

Sidrun aitab tõhusalt puhastada puu- ja juurvilju pestitsiididest. Segage üks sl sidrunimahla vee hulka ja valage segu pihustiga pudelisse. Sidrun annab ka värske lõhna teie puu- ja juurviljadele.

20. Sidrun muudab salatilehed värskeks ja krõmpsuvaks.

Et värskendada salatilehti, lisage poole sidruni mahl külma veega täidetud kaussi. Kastke salatilehed vett ja pange tunniks külmutuskappi. See tagab salatile värskuse.

21. Parandab suuhügieeni.

Sidrun on tõhus abiline, mis aitab igemete veritsuse vastu ja leevendab hambavalu. Loputage suud sidrunimahlaga vähemalt kord nädalas, et kaitsta igemeid.

22. Koitõrje.

Koiliblikad on väikesed tüütud putukad, mis võivad riidekapis palju pahandust teha. Koitõrjeks on soovitav kasutada küpset sidrunit ja pikkida see nelgiteradega, ning pange see riidekappi.

23. Pleegitab vanadusplekke.

Sidrunimahl on väga hea pleegitusvahend. Et pleegitada vanadusplekke, määrige sidrunimahla plekkidele ja laske mõjuda 15 minutit. Ärge korrake protseduuri üle kahe korra nädalas, nahk võib kaotada oma niiskuse.

 

 

 

 

24. Ennetab maoprobleeme. 

Inimestel, kes kannatavad korduvate seedeprobleemide all,  on soovitatav juua sooja sidrunivett. See aitab puhastada verd, ennetab seedehäireid, kõhukinnistust ja väljutab toksiine.

25. Sidrun aitab eemaldada soolatüükaid.

Soolatüükad on papilloomviiruse healoomulised moodustised mis ei ole tervisele ohtlikud. Lisaks rohtudele on olemas ka looduslikke vahendeid, mis aitavad neist lahti saada. Kastke vatipulk sidrunimahla sisse ja määrige soolatüükale. Sidrunil on suur bakterivastane toime, mis aitab teil soolatüügastest lahti saada. Korrake protseduuri, kuni soolatüügas kaob.

26. Pleegitab juukseid.

Et pleegitada juustevärvi, loputage neid sidruniveega. Seejärel hoidke juukseid päikese käes. Paremate tulemuste saamiseks korrake protseduuri iga päev ühe nädala jooksul.

27. Sidrun aitab puhastada näonahka.

Sidrun on hea puhastusvahend. Te võite seda kasutada, et puhastada ja värskendada näonahka. Sidrunimahla võib samuti kasutada, et anda nahale sära ja vabaneda komedoonidest.

28. Sidrun aitab kõõmast lahti saada.

Masseerige oma peanahka kahe sl sidrunimahlaga. Korrake protseduuri kaks korda nädalas. Tulemused on näha paari kuu pärast.

29. Sidrun tagab värske suuõhu.

Sidrunhape, mida sidrunis leidub reguleerib suu pH taset ja hävitab bakterid, mis on vastutavad halva suuõhu eest. Loputage suud sidrunimahlaga. Sellegipoolest ei tasu unustada, et sidrunimahl võib ka kahjustada hammaste emaili, sellepärast ärge unustage peale protseduuri hambad ära pesta.

30. Sidrun aitab eemaldada raskesti eemaldatavad plekid marmorilt. 

Et eemaldada marmorilt plekke, segage poole sidruni mahl soolaga ja hõõruge plekkidele. Ärge korrake protseduuri üle paari kuu, sest sidrunhape võib marmorit kahjustada.

 

 

 

31. Sidrun aitab eemaldada punaste marjade plekid sõrmedelt.

Et puhastada sõrmi peale marjade korjamist kastke sõrmed sidrunimahla ja laske mõjuda 2-3 minutit.  

32. Sidrun pehmendab kuiva küünarnukinahka. 



Küünarnukinahk on tihti kuiv ja kare. Segage sooda sidrunimahlaga ja kandke küünarnukkidele. Seejärel loputage sidruniveega ja masseerige küünarnukid oliiviõliga. 

33. Aitab peavalu ära võtta.

Et vähendada peavalu lisage paar tilka sidrunimahla oma ravimtaimetee sisse. See nipp tuleb ühelt New Yorgi baarmanilt, kelle kliendid kaebasid tihti peavalu üle ja leidsid, et see meetod on väga tõhus.

34. Võitleb difteeria vastu.

Difteeria ehk kurgutõbi on bakteriaalne nakkushaigus. Tänu vaktsiinile on suudetud sellele haigusele piir panna ja seda esineb tänapäeval vähem. Sellegipoolest, sidrunil on tugev antiseptiline toime, ning võttes iga päev üks kuni kaks sl sidrunimahla aitab see difteeria ravile kaasa.

35. Ravib palavikku ja külmavärinaid.

Hispaanias soovitavad meedikud tihti sidrunimahla, et ravida külmavärinaid ja palavikku, sest sidrun sisaldab rikkalikult C-vitamiini, mis stimuleerib imuunsüsteemi.

36. Sidrun eemaldab riietelt hallitusplekid. 

Sidrunhape on väga tõhus hallitusplekkide eemaldamiseks. Segage sidrunimahl soolaga, et moodustuks taigna sarnane mass. Hõõruge sellega hallitusplekke ja laske kuivada vabas õhus. Korrake protseduuri kuni hallitusplekk kaob.

37. Valgendab õrna pesu.

Vahetage pesuvalgendi sidrunimahla vastu, mis on palju õrnem ja tõhusam. Sidrun on tõhus valgendi, segage sidrunimahl soodaga ja kastke õrn pesu sellesse segusse üheks tunniks enne pesumasinasse panemist. Te näete vahet peale pesu.

38. Desinfitseerib haavu. 

Sidrun on väga tõhus bakterivastane vahend, mis desinfitseerib sisselõiked ja haavad. Kastke vatitikk sidrunimahla ja pange see haavale. Sidrun aitab samuti sügeluste ja putukahammustuste vastu.

39. Eemaldab kaminast ja ahjust halva lõhna.

Et vabaneda ahju või kamina halvast lõhnast, visake paar sidrunikoort tulle.

 

 

 

40. Neutraliseerib kassi pissikasti lõhna.

Et vabaneda kassi pissikasti halvast lõhnast, pange sinna paar sidruniviilu, mis imavad endasse halva lõhna.

41. Eemaldab kraanilt katlakihi.

Hõõruge poole sidruni mahlaga kraani, see eemaldab katlakivi kergelt.

42. Annab tagasi sära hõbeserviisile.

Et anda tagasi sära hõbedale, pange hõbedast esemed sidrunivette likku ja laske mõjuda paar minutit. 

43. Puhastab klaasist pinnad.

Et anda tagasi sära klaasist pindadele, puhastage neid sidrunikoorega ja seejärel pehme lapiga.

44. Võitleb väsimuse vastu.

Uued uuringud näitavad, et sidrunivesi, mis sisaldab rikkalikult C-vitamiini, on väga tõhus energiajook. Sidruni kasutamine aitab ravida põletikke ja putukahammustusi, ning võidelda väsimuse vastu.












 

Kommentaare ei ole