{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline on see linn, kus pole ei poliitikat, religiooni ega raha?

  Kes ei unista pääseda igapäevastest kohustustest, rahaprobleemidest, religiooni süsteemidest või valitseva poliitika eest? K...

 

Kes ei unista pääseda igapäevastest kohustustest, rahaprobleemidest, religiooni süsteemidest või valitseva poliitika eest? Kui sul on sellised unistused, siis tea, et selline koht on päriselt ka olemas! Selline linn asub Indias ja kannab nime Auroville. Selles linnas ei ole ei poliitilist ega religioosset süsteemi, samuti puudub seal raha! Ja ometi on tegemist kosmopoliitse linnaga!


Kas Auroville on ideaalne linn inimestele? 

Auroville loodi 1968. aastal Indias asuvasse põhja-Pondycherry linna. Auroville loojaks oli prantslannast india filosoof Mirra Richard, keda tänasel päeval kutsutakse "Emaks" Auroville elanike ja sinna elama asunud lääne elanike seas, kes on võtnud vastu väljakutse elada ilma poliitikata, usuta, rahvuseta ja rahasüsteemita selleks, et luua uus ühiskond.

Ja just nimelt, üks tingimustest selles linnakeses elada, on loobuda kõikidest religioossetest ja poliitilistest vaadetest ja leida selle asemel oma koht keskendudes eksklusiivselt isiklikule sisemisele arengule.


Enne seda, kui kolooniad end sisse rajasid Indiasse oli Auroville kuiv kõrb. Hiljem tehti sinna asulad, istutati taimed ja rajati kaevud. Tänasel päeval elab Aurovilles üle 2000 elaniku, kes on pärit viiekümnest eri riigist ja kes töötavad ühiselt 35 töö valdkonnas, mis hõlmavad enda alla hariduse, tervise, põllumajanduse, informaatika, käsitöö jne.

Selles linnas tegeletakse kõige rohkem enesearendusega, mediteerimisega, joogaga ja alternatiivsete ravivõimalustega. Samuti hõlmab suure osa nende ajast kohalike esemete valmistamine.
 
 


UNESCO toetuse all.

Juba enne Auroville loomist 1966. aastal oli UNESCO kavandava otsuse jõustumist ratifitseerinud kutsudes teiste riikide valitsusi osalema selle linna, kui kultuurivalla arengus, mille eesmärk on kokku tuua erinevaid kultuuriväärtusi ja tsivilisatsioone sobilikus keskkonnas ning mis vastab inimese füüsilistele ja vaimsetele vajadustele. Mis oleks ka ökoloogiliseks mudeliks, tuues esile inimlikud väärtused, keskkonna regeneratsiooni, säästva arengu, tervisliku toitumise, looduslähedase ravivõimaluse ja indiviidi austamise.

Kuidas saada Auroville elanikuks? 

Auroville ei kuulu päriselt mitte kellelegi, ta kuulub kogu maailma inimkonnale. Kui sulle see idee sobib, siis on see sinule!

Aga need, kes ei oska jagada Auroville linnas valitseva filosoofiaga, ei saa sinna kauaks elama jääda


Sest igaüks sinna elama ei saa. See, kes tahab Auroville elanikuks saada, peab minema seda linna külalisena külastama vähemalt kolmeks kuuks, mille järel võib ta oma sooviavalduse saata Entry Group'ile, kes vaatab järele, kui suur on motivatsioon aidata kaasa inimühiskonna tõusule, mille väärtused on palju kõrgemad, kui sotsiaalne koht või materiaalsed rikkused.

Kommentaare ei ole