{ads}

HIDE

Viimased

latest

Küüntel olev valge poolkuu võib viidata võimalikele terviseprobleemidele

Pilt : DR Küüne alumisel osal olev valget poolkuud kutsutakse te...


Pilt : DR
Küüne alumisel osal olev valget poolkuud kutsutakse tema kuju tõttu "lunulaks". 


Väike sõrm

Üldiselt peaks väikese sõrme lunula olema väga vähe nähtav või puudub ta täiesti, olles tervenisti nahaga kaetud. Kui sa märkad aga, et väikese sõrme valge poolkuu on tavalisest suurem, siis võib see olla märgiks, et sul on probleeme kõrge vererõhuga. See lunula on samuti seotud neetude, südame ja peensoole funktsioneerimisega.

 

Sõrmusesõrm ehk nimeta sõrm

Sellel küünel olevad muutused viitavad lümfisüsteemi probleemidele. Samuti võib anda märku ainevahetusega seotud häiretest.


Keskmine sõrm

Nii nagu väikese sõrme puhul, võib nimeta sõrme 'lunula' viidata kõrgele vererõhule, kui lunulat üldse näha ei ole. Seega on ta seotud südame-veresoonkonna süsteemiga ja ajuga. Samuti võivad probleemi põhjustada veresoontega seotud häired.


Nimetissõrm

Liiga väike lunula sellel sõrmel võib viidata soolestikuga seotud probleemidele, hingamisteede haigustele või siis kõhunäärme häiretele.

 

 

 

Pöial

Pöidla küünel olev valge poolkuu on tavaliselt suurema kujuga, võttes enda alla peaaegu veerandi küüne suurusest. Kui pöidlal olev lunula on liiga väike, võib ta viidata suitsetamisele. Kui lunula on liiga suur, võib see olla märgiks kõrgest vererõhust.

 

Liiga suur lunula

healthyandsmartliving

 

Kui lunula on normaalsest suurem, siis annab ta märku südame-veresoonkonna probleemidest, kõrgest vererõhust ja südame rütmihäiretest. Tavaliselt inimestel, kellel on sellised probleemid, on liiga pingeline töö või siis kannatavad nad liigse stressi all.


Väike lunula

healthyandsmartliving

Kui lunula on normaalsest väiksem, siis viitab see vereringega seotud probleemidele, vererõhuga seotud häiretele, madalale immuunsusele, raua- ja B12-vitamiini puudusele ning aeglasele ainevahetusele.


Lunula puudumine

healthyandsmartliving

Lununa puudumine viitab halvale vereringele, ta võib olla seotud ka kilpnäärme haigustega, B12 vitamiini vaegusega ja liiga madala rauakogusega organismis. 

 

 

 


Kui lunula värv on muutunud

healthyandsmartliving
  • Kui lunula on hallikat värvi, vajab organism puhkust. Hallikas värv on seotud samuti halva seedimisega.
  • Kui lunula on lillakat värvi, siis viitab see vereringega seotud probleemidele: organid ja koed on hapnikuvaeguses
  • Roosa või punakas värv on märk raskemetalli mürgitusest ja seega on kohe vaja konsulteerida arstiga.
  • Kui su lunula on valge, siis on kõik hästi.




Kommentaare ei ole