{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 märki, mis näitavad, et sinuga manipuleeritakse

I nimesed on üksteise vastu umbusalduslikumad. Tänapäeva ühiskond soosib inimeste muutumist aga mitte heas suunas.   ...

Inimesed on üksteise vastu umbusalduslikumad. Tänapäeva ühiskond soosib inimeste muutumist aga mitte heas suunas.
 


Tänu meid ümbritsevale perele, sõpradele ja kolleegidele kohtame me igapäev palju erinevaid inimesi. Ja tihti alles hiljem saame me aru, et tegelikult me ei tunne neid, kellega me läbi käime. Paljud neist eemalduvad aga teised nagu selgub pärast, on tõelised manipulaatorid.

Kuidas teada saada, kas sinuga manipuleeritakse? 
 

Sa tunned end süüdi

Süütunne on tunne, mis teeb haiget ja manipulaator teab seda väga hästi ning kasutab seda oma kasu jaoks ära. Selleks, et oma tahtmist saada, ei kõhkle manipulaatorid mängida sinu tunnete ja emotsioonidega, see muudab sind veelgi õrnemaks igasuguste manipulatsioonide vastu. Kui siis keegi katsub sind pidevalt panna end süüdi tundma ilma, et sa midagi teinud oleksid, ole väga ettevaatlik, sest ta katsub sinuga manipuleerida.


Sa kahtled iseendas

Alati on tähtis uskuda iseendasse ja oma võimetesse. Kui sa peaksid sattuma kellegi lähedale, kes teeb su relvituks ja sa tunned, et ta ise ka enam midagi ei tea ja ei suuda ühtegi otsust vastu võtta ilma mõtlemata kohutavatele tagajärgedele, mida see endaga kaasa toob, siis on enam kui kindel, et see isik sinuga manipuleerib.
 
 
 


Sind katsutakse meelitada

Vastupidiselt neile, kes katsuvad sinuga manipuleerida pannes sind end süüdi tundma, on ka neid, kes usuvad, et on palju targemad, katsudes seda teha meelituste abil. Ja just, manipulaatori on kõigeks võimeline, et oma tahtmist saada. Ja sina oma südames tead väga hästi, et see inimene ei võta ühtegi sõna tõsiselt, mis ta ütleb aga kuna ta teab, et kõikidele meeldivad meelitused, siis on ju raske vastu seista? Umbusalda selliseid inimesi, kes koguaeg sulle meelitusi teevad, neil on ainult üks eesmärk.


Sa oled muutunud

Manipulatsioonil on hävitav ja vaimsele tervisele mürgine mõju ja muidugi kõige hullemini mõjub ta moraalile. Kui sa märkad, et su igapäevane elu on muutunud tänu ühele teatud inimesele, siis esita endale küsimusi. Siin on mõned märgid, millele sa peaksid tähelepanu pöörama: unepuudus, pidev stress, peavalud, ärritustunne, kergesti solvumine... Võib-olla on sinu lähedased need, kes esimesena sinu peavaludele hakkavad tähelepanu pöörama?




 

Kommentaare ei ole