{ads}

HIDE

Viimased

latest

13 ja reede, mida ta toob: head või halba õnne?

 Igal reedel ja 13. kuupäeval on sama asi: kõige optimistlikumad on kaljukindlad, et nad võidavad lotovõidu, samal ajal, kui kõige ...

 Igal reedel ja 13. kuupäeval on sama asi: kõige optimistlikumad on kaljukindlad, et nad võidavad lotovõidu, samal ajal, kui kõige pessimistlikumad eelistavad jääda koju, kartusest ebaõnne ja halva silma ees. 


 

Kust tuleb see kartus ja ebausk? 

Miks mõned seda päeva pikisilmi ootavad, teised aga nagu tuld kardavad. 

13. november langeb reedese päeva peale. 

Kas sina oled ka selline, kes ostab kokku mitu lotomängu, lootuses peavõitu saada või oled sa hoopis paraskevidekatriafoob? Misasi? Kuidas, palun? Äkki võiks korrata? 

Paraskevidekatriafoobia puhul on tegemist reede ja 13 kartusega. Ja neid inimesi on kohe väga palju, kes kannatavad selle foobia all. 


Aga kas 13 ja reede on siis õnne või ebaõnne päev? 

Paljude inimeste jaoks on 13 ja reede päev, mis võib tuua ainult halba, teised aga usuvad, et see toob vastupidi suurt õnne ligi.

Meie arvates on parem jääda pigem positiivseks ja näha 13 ja reedet ainult sellise päevana, mis toob head õnne ligi.

 

 

 

Miks? 

Sest ainult positiivseks jäädes on võimalik head õnne ligi tõmmata, vastupidiselt nendele, kes usuvad, et neid alati ebaõnn saadab. Sest need inimesed jäävad oma negatiivsuse nõiaringi ise pidama. Kui nad aga võtaksid vaevaks natuke järele mõtelda ja tuletada meelde kõiki häid hetki oma elus, hakkaks elu ka neile naeratama. Probleem aga seisneb selles, et nad ei ole sellest teadlikud.

Need inimesed aga, kellele saatus naeratab, oskavad hinnata elu väärtust ja on tänulikud selle eest. Kahtlemata on sellistel inimestel rohkem õnne, kui teistel. 

 

Kas 13 on õnnenumber? 

Lääne kultuuris seostatakse 13 ebaõnnega ja seda tänu mitmetele erinevatele iidsetele uskumustele. Tundub, et sellel ebausul on religioosne tagamaa ja seda tänu kahele väga olulisele sündmusele: Jeesuse ristilöömine leidis aset just reedesel päeval ja siis muidugi püha õhtusöömaaeg, kus olid kohal 12 apostlit ning 13nes - Juudas, kes Jeesuse reetis. Ilmselt sealt saigi alguse 13 ja reede ebausk. 

Ometi ei tekita reede ja 13 kartust ja hirmu mitte igal pool. Hispaanias näiteks tuntakse rohkem hirmu teisipäeva ja 13. kuupäeva ees, itaallased kardavad jälle reedet ja 17. kuupäeva.

Hirmud ja kartused mõjuvad hävitavalt sageli majandusele, sest mõned inimesed ei vali endale kunagi lennuki- või rongi sõiduajaks 13. ja reedet. Samuti pole küsimustki, et sel päeval maja ostu kaaluda. Nagu seda selgitab National Geographic'ule ajaloolane ja Stress Management Center and Phobia Institute looja Donald Dossey, kaotab maailma majandus igal aastal 650 - 730 miljonit eurot, sest inimesed kardavad lennukiga sõita ega ela nii nagu nad elavad tavalistel päevadel. 

Kui mõned inimesed kardavad sel päeval välja minna, siis teised vastupidi teevad kõik, et hea õnn oleks nendega uskudes, et see päev toob õnne. Paljud inimesed on veendunud, et 13  ja reede kooslus tühistab ebaõnne ära. Ja võib-olla on neil isegi õigus. Sest ühe 2008. aastal läbiviidud uuringu järgi on just 13. ja reedestel päevadel vähem autoavariisid, kui teistel reedestel päevadel.

 

 


Hiinlastele toob aga number 8 õnne

Number 8 on hiinlaste õnnenumber, mis sümboliseerib head õnne, jõukust ja rikkust. Loto mängimine 8 kuupäeval kell 8h08 toob kõige suurema võimaluse lotovõidu saamiseks. Ja muidugi see võimalus on veel palju suurem 8. augustil kell 8h08.

Pekingi Olümpiamängud algasid 8/8/2008 kell 8h.

 

Reede, 13. november 2020

2020. aastal satuvad 2 reedet 13. kuupäevale: 13.märtsil ja 13. novembril.

 

2020. aasta õnnepäevad

  • Kolmapäev, 8. jaanuar 2020
  • Laupäev, 8. veebruar 2020
  • Pühapäev, 8 märts 2020
  • Reede, 13. märts 2020
  • Kolmapäev, 8. aprill 2020
  • Reede, 8. mai 2020
  • Esmaspäev, 8. juuni 2020
  • Kolmapäev, 8. juuli 2020
  • Laupäev, 8. august 2020
  • Teisipäev, 8. september 2020
  • Neljapäev, 8. oktoober 2020
  • Pühapäev, 8. november 2020
  • Reede, 13. november 2020
  • Teisipäev, 8 detsember 2020

Kommentaare ei ole