{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 käitumisviisi, mis viitavad inimesele, kes kannatab varjatud depressiooni all

 Inimesed tunnevad kõik aeg-ajalt mingit seletamatut kurbust hinge pugemas, isegi loomade puhul on see loomulik. Kui aga inimene enam...

 Inimesed tunnevad kõik aeg-ajalt mingit seletamatut kurbust hinge pugemas, isegi loomade puhul on see loomulik. Kui aga inimene enam millegist ei hooli ja on kõigele käega löönud, kui masendus on osa tema igapäevasest elust, siis on tegemist juba depressiooniga. Depressioon on üsna laialt levinud terviseprobleem, mis väljendub püsivas meeleolu languses ja millel võivad olla väga tõsised tagajärjed. 


 

Depressioon on maailmas kõige laiemalt levinud psühholoogiline häire, mis võib puudutada kõiki inimesi hoolimata vanusest ja sotsiaalsest taustast. Depressiooni mõju vaimsele ja füüsilisele tervisele ei ole enam vaja selgitada. Varjatud depressioonivorm on aga kõige ohtlikum, sest inimesed, kes selle all kannatavad, eitavad oma probleemi. 

Millised märgid aga viitavad varjatud depressioonile? 


1. Inimene väljendab oma tundeid endale omasel moel

Nii kummaline, kui see ka ei paista, on varjatud depressiooni all kannatavad inimesed sageli väga loomingulised. Nad väljendavad oma hinges valitsevaid tundeid teistest erinevalt. 


2. Tal on mustad mõtted peas

Depressiooni all kannataval inimesel on negatiivsed mõtted enamiku ajast peas. Ta võitleb kogu aeg nende vastu ja katsub keskenduda millelegi mulle, et saada lahti kõigest sellest negatiivsusest.

 

 

 

3. Ta muretseb liiga palju

Ta kardab inimeste pärast, keda ta armastab, kardab, et midagi juhtub ja ta järgmisel hetkel kõik kaotab.


4. Ta on väga ratsionaalne

Depressiivne inimene, kes ei tunnista oma haigust, keeldub ka uskumast seda, mida ta näeb. Ta on ratsionaalne ja võib mõtiskleda ja juurelda tundide kaupa selleks, et mingisugust oma tõde leida.


5. Ta varjab oma probleeme

Ta on õppinud aja jooksul varjama oma probleeme ja muresid. Ta on hakanud rohkem üksi olema, nutab palju aga ei räägi sellest, mis teda vaevab. 

 

6. Ta ei palu ega otsi abi

Väga harva pöördub ta palvega kellegi poole, ta ei hakka otsima abi. Ta parem jätab sinnapaika oma tegemised ja plaanid.

 

7. Tema bioloogiline kell on häiritud

Ta võib heita magama liiga hilja, toituda halvasti, elada ekstsentrilist elu. Tema bioloogiline kell on häiritud ja see võib kaasa tuua terve hulga terviseprobleeme.

 

8. Ta ei usu sind, kui sa teda kiidad või ütled, et temast hoolid

Depressiivsel inimesel on raske uskuda, et keegi võib temast hoolida. Sest tal on madal enesehinnang ja ta leiab, et ei ole midagi väärt.

 

 

 

 

9. Ta on üksik

Kui inimene eelistab rohkem üksi olla, siis võib-olla on ta liiga palju halba pidanud läbi elama inimeste poolt, keda ta usaldanud on. Ta ei taha, et teised talle enam haiget teeksid. 

 

10. Ta on  halvad toitumisharjumused

Depressioonis inimene ei vali, mida ta sööb ja kuidas ta sööb. Ta ei pööra tähelepanu oma tervisele ega hooli, mis temast edasi saab.


11. Ta ootab halvimat

Ta näeb tulevikku tumedates värvides, on veendunud, et tema jaoks on elu juba läbi, et homne päev toob ainult muresid ja probleeme. Ta on pessimist.

Kommentaare ei ole