{ads}

HIDE

Viimased

latest

Praktilised soovitused, mida õllega teha saab

Õlu on jook, mida valmistatakse peamiselt odrast. Õllepruulimise jaoks jahvatatakse odralinnased ja segatakse veega, hilisema keetmis...

Õlu on jook, mida valmistatakse peamiselt odrast. Õllepruulimise jaoks jahvatatakse odralinnased ja segatakse veega, hilisema keetmise käigus lisatakse ka humalaid, mis annavadki õllele iseloomuliku maitse. Õlu sisaldab rohkelt valke, vitamiine ja mineraale ning on seega kõrge toiteväärtusega. Nagu kõiki alkohoolseid jooke, tuleb ka õlut tarbida mõõdukalt, sest käärimiseprotsess aitab tekitada sellist ühendit nagu etanool ehk siis alkoholi, mis on organismile kahjulik.

 


Kuidas aga õlut veel kasutada saab? 

 

1. Juuste toitmiseks, tiheduse andmiseks ja kasvu kiirendamiseks

 

Kuna õlu sisaldab rikkalikult toitaineid, peamiselt just valke ja B grupi vitamiine, siis aitab õlu tugevdada juuste struktuuri ja kaitsta juuste juuri, stimuleerides nende kasvu ja ennetades juusteotste katkemist. Lisaks sellele sisaldab õlu palju vett, tagades juustele vajaliku niisutuse. 

Juustehoolduseks niisuta juukseid vähese õllega, masseeri peanahka ja lase mõjuda vähemalt 5 minutit, seejärel loputa. Tulemuseks saad sa ilusad ja säravad juuksed.

 

 

 

 

2. Naha koorimiseks ja jume parandamiseks

 

Õlu sisaldab piimhapet, mis on tuntud oma nahka kaitsva toime poolest. Õllega saab nahka edukalt koorida, eemaldada surnud rakke ja poore ummistavat mustust, mis muudavad jume halliks. 

Sega peotäis maasikaid paari sl. õllega ühtlaseks massiks. Seejärel määri näonahale ringjate liigutustega. Hoia mõni minut ja loputa.

 

3. Naha noorendamiseks ja pinguldamiseks

 

Õlu on toitva, niisutava ja antioksüdantse toimega. Õlu aitab alal hoida nooruslikku nahka ja võidelda enneaegse vananemise eest. Aidates aktiveerida naha paranemist ja rakkude uuenemist, mõjub õlu nahka pinguldavalt, andes samal ajal nahale pehmust ning ennetades kortsude pigmendilaikude teket. 

Näomaski tegemiseks võta 1 sl õlut, munavalge ja 3 tilka mandliõli. Määri segu puhtale ja kuivale nahale, hoia peal 10 minutit ja loputa.

 

4. Väsinud jalgade leevenduseks

 

Kui sul jalad peale pikka päeva väsinud on, siis pista nad külma õnnevanni. See mõjub vereringet parandavalt ja aitab väsimuse puhul.

 

5. Soodustab und

 

Humala õied on rahustava toimega, mis aitavad masenduse, ärevuse ja unehäirete korral. Hea une saamiseks niisuta padjapüüri õlle- ja veesegus mõne minuti jooksul ning laske kuivada. 

 

 

 

 

 

6. Liha pehmemaks muutmisel

 

Et liha pehmemaks muuta, pista ta tund aega enne õllemarinaadi. Parima tulemuse saamiseks võid liha marinaadis hoida isegi terve öö külmutuskapis. Õlu muudab lihakiud pehmemaks, hoides alal maitset.

 

7. Metallesemetele sära andmiseks

 

Õlu on natuke happeline ja annab hõbedale, juveelidele ja metallesemetele tagasi sära. Kalla natuke õlut käterätikule ja hõõru sellega esemeid, seejärel loputa ja kuivata hoolikalt. Tulemus on üsna üllatav.

 

8. Annab puidust mööblile sära ja läiget

 

Kui su puidust mööbel on kaotanud natuke oma ilu ja näeb kulunud välja, siis kasuta sooja õlut, et mööblile läiget tagasi anda. Niisuta rätikut vähese õllega ja hõõru mööblit sellega. See annab mööblile täiesti uue välimuse.

 

 

 


9.  Hoiab putukaid eemal

 

Sääskede ja veinikärbeste eemale peletamiseks vala natuke õlut klaasi, kata klaas alumiiniumpaberiga, kuhu sa teed mõned augud, ning pane kohtadesse, kus sul tavaliselt kõige rohkem kärbseid ja sääski on.

 

10. Võtab rooste ära

 

Õlles olev hape aitab hästi rooste vastu. Tilguta natuke õlut roostes eseme peale, laste natuke seista ja hõõru.


Kommentaare ei ole