{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sa pead teadma, kui sa soovid kaalu langetada

  Oma kehakaalu eest hoolitsemine ei olegi nii kerge, kui see tundub. Kaalu langetamiseks ei piisa ainult kaalule ronimist ig...

 

Oma kehakaalu eest hoolitsemine ei olegi nii kerge, kui see tundub. Kaalu langetamiseks ei piisa ainult kaalule ronimist igal hommikul, selle nimel peab jälgima tervislikku toitumist ja tegema piisavalt trenni.


Treener Ricki Friedman annab nõu.



1. Kas süsivesikud tuleb täiesti unustada oma toidulaualt? 

 

Mõned inimesed jätavad süsivesikud täiesti välja oma menüüst dieeti pidades, uskudes, et süsivesikud ongi ladestunud rasva põhjustajateks. Aga tervise seisukohalt võib selline asi olla lausa ohtlik.

Süsivesikud on organismile vajalikud, sest nad tagavad rakkudele energiat, muutudes glükoosiks. Glükoos on ajule põhiline energiaallikas. Keskmiselt vajab aju 140g glükoosi päevas. Sellepärast peaks tarbima piisavalt teravilju, kartulit ja teisi köögivilju.

Selle asemel, et vaadata kriitilise pilguga süsivesikuid, vaata parem oma organismile vajalikku kalorikogust. Kalorid on kehale liikumiseks ja mõtlemiseks vajaminev energiaallikas. Kalorite kogus sõltub aga inimesest endast, ent keskmiselt vajab keha umbes 2500 kalorit päevas.

 

 



2. Ja näksimine? 

 

Tavaliselt inimesed ei näksi sellepärast, et kõht tühi on, vaid lihtsalt harjumuste pärast. Üldiselt langeb valik rasvase, magusa, kaloririkka ja mineraalide- ning vitamiinivaeste toiduainete peale, nagu šokolaad, magusad saiakesed ja krõpsud. Et seda parandada, peaks kindlasti kinni pidama kolmest söögikorrast, tagama, et laual oleks piisavalt vitamiine, mineraale ja kiudaineid sisaldavaid toiduaineid, mis annavad kehale energiat ja tagavad pikemaks ajaks täiskõhutunde. Kui tekib isu näksimise järgi, siis võta parem puuvilju.



3. Milline on parim aeg õhtusöögiks? 

 

Soovitatav on süüa vähemalt 2 kuni 3 tundi enne magama heitmist, sest täis kõhuga ei ole hea magama heita. Isegi, kui tegemist on tervisliku õhtusöögiga, liiga hiline söömine mõjub figuurile halvasti.



4. Kas hommikul tuleks süüa kohe pärast ärkamist? 

 

Ideaalselt peaks ootama tund aega peale ärkamist ja alles siis süüa. Hommikusöök on oluline, et korralikult päeva alata. Täisväärtuslik ja korralik hommikusöök tagab täiskõhutunde kogu päevaks ja võtab ära soovi näksimise järele.

Süsivesikuterikas hommikusöök parandab tähelepanuvõimet ja mälu. Eelista piimatooteid, puuvilju, teravilju.

 

 

 



5. Kuidas on moes olevate dieetidega? 

 

Kõik see, mis on moes, on ajutine ja mööduv. Vali sellepärast mõni tõhus aga korralik kaalujälgimise programm ja ära katsu teha nii nagu teised. Iga inimese organism töötab erinevalt. Kui mõni dieet andis häid tulemusi mõne inimese juures, ei tähenda see sugugi, et sina samasuguseid tulemusi saad. Tähtis on saada korralik ja püsiv tulemus.



6. Kas ilma trennita on võimalik kaalust alla ja ilusat keha saada?

 

Spordi tegemine on siiski oluline, kui sa tahad ilusat trimmis ja saledat keha. Ja füüsiline aktiivsus annab rohkem, kui kaks kaotatud kilo: ta aitab tugevdada immuunsust ehk parandada keha kaitsevõimet haiguste vastu ja aitab organismil toksiine väljutada läbi higistamise.

Alates 25 eluaastast aeglustub kasvuhormoonide, testosterooni ja östrogeeni tootmine. Lihasmass väheneb sellega seoses, tuues endaga kaasa kudede lõtvumise ja rasvamassi tõusu.

Sellepärast on füüsiline aktiivsus väga oluline selle ennetamiseks. Treenimine aitab ka kaasa vaimsele tervisele, aidates üle saada stressist ja ärevushäiretest.







 

Kommentaare ei ole