{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sinu tutvusringkonnas on selliseid inimesi?

Õnn on märk heaolust, ehkki tegemist on väga suhtelise mõistega aga igatsetud ja taga otsitud on ta kõigi poolt. Me kõik sooviksime elada i...

Õnn on märk heaolust, ehkki tegemist on väga suhtelise mõistega aga igatsetud ja taga otsitud on ta kõigi poolt. Me kõik sooviksime elada iseenda ja kogu ülejäänud maailmaga rahulolus ning tunda suurt rõõmu oma elust. Isegi, kui õnne mõiste on abstraktne ja erinev sõltuvalt inimesest. Tee õnneni on aga keeruline ja igalühel erinev, siis sageli ilmuvad sellele teele takistused. Näiteks halbade inimeste näol, kes ei taha ise õnnelikud olla ega lase ka teistel õnnelikuks saada. 

Meil kõigil on selliste inimestega tegemist olnud. See halb inimene sinu elus võis olla sinu tuttav, sõber, pereliige, ema või isa, ämm, tädi või onu jne. Kuidas ka ei ole, aga need suhted on mõjunud väga halvasti meie enesehinnangule ning jätnud hinge sügava jälje. Sest halvad inimesed mängivad teiste tunnetega. Selleks, et iseennast paremini tundma, hävitavad nad teisi. 


Millised märgid viitavad sellele, et sul on tegemist halva inimesega? 


1. Ta uhkustab kogu aeg ja kõigega

Ta on endast heal arvamusel ja tahab võimalust uhkustada oma tegude ja asjadega. Ta räägib igast väiksemastki asjast, muutes asja palju suuremaks, kui see tegelikult on ja jättes mulje, nagu see, mida ta oleks korda saatnud, on midagi väga erakordset. Ta vajab teiste imetlust selleks, et eksisteerida.




2. Ta hädaldab pidevalt

Ta ei ole kunagi millegagi rahul ja tunneb vajadust kogu aeg teiste kritiseerimise järele. Ãœkskõik, mida sa ka ei tee - ta ei ole kunagi rahul ja ta leiab ikka midagi, mida öelda. 

3. Sinu mured ja valud ei huvita teda

Kui sinul on vaja tema tuge, siis on tal alati mingi vabandus. Või siis teeb ta sulle selgeks, et sul pole tegelikult midagi ja sa liialdad üle. Tal puuduvad igasugused tunded teiste inimeste vastu, ainuke soov, mis tal on, on sinu murede kohta rohkem teada saada, et neid siis edasi rääkida ja oma hinges rõõmu tunda, et sul halvasti läheb. Aga muidu ei suuda ta teiste õnnetustele kaasa tunda.

4. Sa ei saa teda usaldada

Sa oled teda sageli kuulnud teisi kritiseerimas, sa oled kuulnud tema suust tugevat kriitikat ka enda aadressil. Teda huvitavad teiste saladused, selle abil saab ta teisi oma huvides ära kasutada. Ta ei ole taktitundeline ega diskreetne, ta huvitub sellest, mis temasse üldse ei puutu, ta räägib oma sõpru seljataga ja tekitab inimeste vahel pingeid. 





5. Ta on silmakirjalik

Ta räägib küll, et üks või teine inimene talle ei meeldi ja kritiseerib neid teravalt - kokku saades aga naeratab mesimagusalt ja mängib head sõpra. Ta tahab jätta endast head muljet ja varjab hästi oma mängu. 

6. Ta alandab sind pidevalt

Selleks, et iseennast paremini tunda, tahab ta sind kogu aeg alandada. Ta tunneb rõõmu oma hinges, kui näeb, et suudab su eneseväärikust kõigutada. Nii saab ta sind järgmine kord paremini ära kasutada. 

7. Ta mängib ohvrit

Ja seda juhtub väga sageli, et see, kes teiste tunnetega mängib täiesti süüdimatult, üritab ise samal ajal ohvrit mängida, selleks, et teistes kaastunnet äratada. Tegelikult on tegemist aga tõelise nõiaringiga. Ja see inimene teeb seda ainult vajadusest tähelepanu järgi.




Kommentaare ei ole