{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, kuhu kogunevad stress ja pinged?

Tahame me seda endale tunnistada või mitte aga stress on osa meie igapäevasest elust. Stressi põhjustavad aga erinevad tegurid. Keha ei...


Tahame me seda endale tunnistada või mitte aga stress on osa meie igapäevasest elust. Stressi põhjustavad aga erinevad tegurid. Keha ei jää aga selle emotsionaalse seisundi suhtes ükskõikseks ja väljendab seda erineval moel, sageli läbi valude teatud kohtades. 

Mitmed erinevad teaduslikud uuringud on tõestanud, et stress on tervisele kahjulik. Lisaks sellele, et ta hävitab tervist, tekitab stress ka lihaspingeid, toob kaasa väsimust ning põhjustab valu erinevates keha piirkondades. 

Ameerika Stressiinstituudi järgi on stress loomulik füüsiline ja vaimne reaktsioon elus ette tulevatele kogemustele. Teiste sõnadega, iga inimene tunneb aeg-ajalt stressi väikeste või suurte probleemide korral. Stress võib mõnikord olla isegi kasulik, näiteks väga ohtlikes olukordades, mis nõuavad kiiret reageerimist.

Psühhoterapeut Susanne Babel on aga oma seisukohana välja toonud, et mitmed uuringud on juba tõestanud seda, et krooniline valu ei ole alati tingitud mõnest haigusest  - valu põhjustajaks võib olla ka lihtsalt stress. Tegemist on hoiatustega, mida keha saadab, et sundida sind muutma oma emotsionaalset seisundit.





Erinevates keha piirkondades esinev valu võib olla põhjustatud järgmistest probleemidest:


Valu pea piirkonnas


Peavalu on märgiks sellest, et sul on kalduvus liiga palju muretseda, isegi väikeste asjade pärast. Leia mingi aeg oma päeva jooksul, et unustada kõik mured ja probleemid mõneks ajaks.


Valu ja pinge õlgade piirkonnas


See võib viidata sellele, et sa oled keeruliste valikute ees ja sul on raske otsust langetada. Parim lahendus, mis aitab sellest pingest vabaneda, on rääkida kellegagi ja paluda nõu.


Valu kaela piirkonnas


See võib olla tingitud sellest, et sa ei oska andestada, oled pika vihaga, tunned pahameelt mõnede inimeste suhtes, kes sinu vastu ebaõiglaselt on käitunud ja võid isegi olla pettunud iseendas. Õpi andestama ja mine oma eluga edasi.






Valu alaseljas


See võib olla tingitud rahalistest probleemidest, mis sulle muret tekitavad. Kui see nii peaks olema, siis ära unusta, et raha ei tee õnnelikuks. Keskendu peamisele ja katsu oma raha paremini planeerida, vaata, kuidas elada säästlikumalt ja panna iga kuu natuke kõrvale.


Valu selja ülaosas


Tavaliselt on see kartusest maha jätmise ja südamevalu ees. Räägi oma kallimaga ja lähedastega. Emotsionaalne tugi on väga vajalik selleks, et oma eluga rahulikult edasi minna.


Valu käte piirkonnas


Esimene põhjus võib olla üksindus, eriti juhul, kui sul on raskusi suhete loomisel teiste inimestega. Ära hoia teistest liiga palju eelame ja katsu veeta rohkem aega oma lähedastega, see teeb sulle ainult head.






Valu küünarnukkide piirkonnas


Kui sa oled üldiselt kangekaelse loomusega, siis pole ka midagi imeks panna, et sul just küünarnukkide juures valutab. Aga sa pead ka õppima mõistma, et elus on asju, mida me ei saa kontrollida ja jonnakus ei vii meid edasi ega muuda midagi.


Valu põlvede piirkonnas


See valu võib olla tingitud liiga kõrgest egost. Leia endale mõni vaba hetk, et vaadata lihtsalt enese ümber ja õppida alandlikkust. Ole hoolitsevam ja tähelepanelikum nende vastu, kes vajavad sinu toetust. 


Valu pahkluu piirkonnas


See valu on põhjustatud sellest, et su elus on palju asju, mis takistavad sul ellu viia oma suuremaid unistusi. Vaata üle oma prioriteedid ja tuleta meelde, et õnn seisneb ka väikestes asjades ja on sageli sinu ümber juba olemas.





Valu sääremarjades


Selle valu põhjuseks võib olla armukadedus. Õpi usaldama rohkem inimesi, kes on sinu ümber ja ära luba armukadedusel hävitada oma suhteid nii armastuses, sõprade vahel, kui peresiseseid.


Valu jalgade piirkonnas


See valu on sageli põhjustatud sügavast hingevalust ja kurbusest. Ära lase kurbusel enda üle võimust võtta ja õpi nägema elus seda, mis hästi on. Elu võib olla väga ilus, kui sa otsustad olla ise õnnelik.




Kommentaare ei ole