{ads}

HIDE

Viimased

latest

Jah, kõndimine aitab kaalu kaotada

 Mida sina sellisest väitest arvad? Kergitad kahtlevalt kulme? Igal juhul Rootsi treener ja fitnessblogi pidaja Faya Nilssoni sõnul a...

 Mida sina sellisest väitest arvad? Kergitad kahtlevalt kulme? Igal juhul Rootsi treener ja fitnessblogi pidaja Faya Nilssoni sõnul aitab kõndimine isegi kiiremini liigsetest kilodest vabaneda, kui jooksmine. Tabloidlehe The Sun veergudel avaldatud artiklis kirjutab ta, miks just kõndimine on kõige parem vahend ülekaalust vabanemiseks. Kõndimine on lihtne ja kõndida võib iga ilmaga, ka pimedas ja talvisel hooajal. Kõndimine aitab ka stressi vastu ning aitab kehakaalu reguleerida.

Pilt: Onthe


Kõik inimesed ei jaksa joosta, eriti need, kes on alles algajad. 

Kõndimine aga on tõeline teraapia, mis võimaldab samal ajal rasva põletada. 30-minutiline kiirkõnd näiteks parandab ka südame tervist.

Lisaks sellele aitab kõndimine stressi ja masenduse vastu võidelda, vabastades endorfiine, dopamiini ja tekitades heaolutunnet. 

6 minutit kiirkõndi päevas (653 meetrit) aitab tõsta 30% võrra endorfiinide taset  ja alandada negatiivseid emotsioone tekitavate hormoonide taset nagu näiteks stressihormooni kortisooli.

 

 

Kõndimine on südame tervisele hea

Uuringute järgi on kiirkõnd palju parem südame tervisele, kui jooksmine. Uuringutöö viidi läbi Californias asuva Lawrence Berkeley National Laboratory poolt ning uuringutulemused näitasid, et kiirkõndi harrastavate inimeste südame tervis oli parem, kui neil, kes jooksid. 

Fitnessitreener Faya Nillssoni sõnul on kõndimine kõige parim vahend, mille abil liigsetest kilodest vabaneda. Parimate tulemuste saavutamiseks tuleks kõndida enne hommikusööki. Kui sul pole aga selleks aega, siis vähemalt kõnni niipea, kui võimalik, ükskõik kus, ükskõik millal. Parim aeg selleks on aga 60-minutit enne hommikusööki.

Tema sõnul on inimese glükogeenivaru kõige väiksem ning organism põletab just läbi nende väikeste koguste kokku kuhjunud rasva kõige kiiremini. 

Kui sa oled väljas, siis kõnni vähemalt kiiresti, nii, et kõndimine sind vähemalt higistama ajaks. Selleks, et teada saada, kas sa kõnnid piisavalt kiiresti, siis kiirkõnd on nii, kui sa saad veel rääkida aga laulda ei saa. 

Erinevad äpid aitavad sul samme lugeda, paremini end treenida ja hoida silma peal edusammudel.

Sa võid kaasa kutsuda oma sõbrad, see lisab ainult motivatsiooni.

Kommentaare ei ole