{ads}

HIDE

Viimased

latest

Asjad, mis sa peaksid nüüd kappi ära panema

Meil kõigil on kodus vanu mälestusi, vanavanemate pärandid või siis eelmistest aastakümnetest jäänud mälestusesemed, mis kunagi moes ...

Meil kõigil on kodus vanu mälestusi, vanavanemate pärandid või siis eelmistest aastakümnetest jäänud mälestusesemed, mis kunagi moes olid. Aja jooksul asju muudkui koguneb ja ei oskagi midagi nende vanade asjadega midagi peale hakata, millele kunagi nii palju väärtust sai omistatud. Mis siis oleks targem teha? Kas kasutada edasi ja panna sektsioonkapi klaasi taha kõigile näitamiseks välja või siis on aeg kätte jõudnud, et need asjad lõpuks lõplikult ära panna. 

 

Millistest asjadest täpsemalt jutt on? 

 

Kunagi võidetud medalid ja auhinnad

 



Paljudel meist on kunagistest spordivõistlustest ja pioneerilaagritest  medaleid ja auhindu alles. Jah, muidugi on need kallid mälestusesemed aga kuna tegu on õhukese metalltükikese või hoopis plastmassiga, siis on parem mitte neid enam seinal ega klaasi taga hoida, vaid panna nad korralikult kappi või mälestuskarpi ära. 

 

 

 

Vana serviis

@ MariamiM / pikabu

 

Ka vanu serviise on erinevaid. Kui sul on ikka tegemist kalli ja hinnalise serviisiga, siis ära kindlasti seda ära viska. Kui su serviis on aga odava ja kehva kvaliteediga, siis parem on ta silma alt ära panna. 

 

Vahtkummist ja plastmassist suveniirid, mänguasjad ja kujukesed

@ patamushta / pikabu

 

Tegelikult on nii, et need esemed sisaldavad päris toksilisi aineid sinu tervise jaoks.

 

 

 

Kristall

 


 

Muidugi oli see nõukogude ajal väga kõrges hinnas ja ilus silmale vaadata. Aga, olgem ausad, praeguseks on see kõik natuke moest läinud ja tänapäeval enam kristallist esemeid ei kasutata nii nagu vanasti. Tee ruumi uutele asjadele.

Vanad massiivsed ja uhked kuldesemed

@ DKStuds / pikabu

 

 Sellised uhkete nikerdustega kuldsõrmused, mida põlvest põlve on edasi pärandatud, on nüüd natuke moest läinud ja neid lihtsalt enam ei kanta.  

Nikerdatud kujukesed

 

 

Sellised pisikesed nikerdatud kujukesed - suveniirid ja mälestuseks toodud erinevatelt reisidelt  (ka martsipanist) on nüüdseks ka moest läinud. Ka portselanist kujukesed. Lisaks sellele on nendelt raske tolmu võtta. 

 

 

 

 

Laste käsitööd

@ kostiann / pikabu

 

Neid vist ka ei peaks aastakümneid silma all hoidma kõigile näitamiseks. Mingil ajal võiks neile kappi ruumi teha ja nad silma alt ära panema.

Metallkunstitööd

 

 Ka sellistel piltidel oli oma hiilgeaeg. 



Allikas: Bright Side

Kommentaare ei ole