{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 märki, et sa oled emotsionaalselt väsinud ja vajad ruttu puhkust

    Kas sina ka tunned, et sa enam ei jaksa? Et sa oled oma eluga tupikseisus ja ei leia enam väljapääsu? Et sa oled muutunu...

   
Kas sina ka tunned, et sa enam ei jaksa? Et sa oled oma eluga tupikseisus ja ei leia enam väljapääsu? Et sa oled muutunud närviliseks ja ärritud väikeste ja pealtnäha isegi tühiste asjade pärast? 
 


Millised on märgid, mis viitavad emotsionaalsele kurnatusele? 

1. Sa oled kergesti ärrituv


Pisiasjad on hakanud sind ärritama, teiste väikesed eksimused võivad sind endast välja viia ja see, kuidas sa sellele kõigele reageerid, üllatab mõnikord sind ennast ka. Kui sa märkad, et sa kaotad enese üle kontrolli, peaksid sa aega maha võtma ja lubama endale natuke puhkust. Tegele millegagi, mis sulle meeldib ja mis aitab sul pingeid maandada.
 

2. Mitte miski ei paku sulle enam huvi


Mitte miski ei motiveeri sind enam, ükski tegevus ei paku sulle enam huvi. Kõik, mida sa soovid, on jääda teki alla ja vabaneda sellest masendusest, mis ei anna sulle enam asu. Sa süüdistad hommikust õhtuni ennast ja teisi kõikides oma probleemides. 
 



3. Sa tunned üha rohkem masendust


Sa oled omadega läbi, sa ei suuda isegi magada enam ja ärevushäired kimbutavad sind iga päev ning võtavad sinult energiat ära. Katsu tegeleda rohkem selliste asjadega, mis annavad sulle tagasi hingerahu. Mine loodusesse, loe raamatut või vaata mõnda head filmi. Või mis veelgi parem, loe mõnda eneseabiraamatut, mis aitab positiivsemalt mõtelda. Tihti probleem seisnebki selles, et me oleme oma mõtete vangid. Me oleme harjunud negatiivselt mõtlema maast madalast. Negatiivsus on see, mis müüb ja mis on igal pool meie ümber. Pole siis ime, et me ei suuda enam sellest nõiaringist välja tulla ise omal jõul. Muutes aga oma mõtteid, võime me muuta oma elu. Ka spordi tegemine on väga hea lahendus, mis aitab parandada enesetunnet.
 

4. Unetus kimbutab sind

Emotsionaalne ja vaimne kurnatus on unetuse põhjusteks. Hoolimata suurest väsimusest võib juhtuda, et sa ei suuda magama jääda. Sa küll heidad õigel ajal magama aga kõik halvad mõtted keerlevad su peas edasi ja ei lase sul magama jääda. Sa ei maga välja ja oled hommikul ärgates väsinud.


5. Pisiasjad häirivad sind

Sa näed kõiges ja kõigis vigu. Ja süüdistad teisi. Sa oled väga tundlikuks muutunud ja näed kõike halvas valguses. Katsu iseendaga rahu teha ja ära ole enda vastu liiga karm. Tee nii, et sa 24 tundi ei lase enda pähe negatiivseid mõtteid. Et sa ööpäeva jooksul ei mõtle mitte kellestki halvasti. Sa hoiad nii oma vaimset tervist ja parandad oma elu kvaliteeti. 
 
 
 

6. Sul on probleeme pearinglusega

Sul käib pea ringi viimasel ajal, süda puperdab ja peavalusid tuleb sagedamini ette - võib-olla on sul depressioon? Stressiseisund mõjutab halvasti kogu organismi ja väljendub läbi erinevate sümptomite. Ainult sina võid end aidata ja kui sa ise seda ei tee, ei saa keegi sinu heaks midagi ära teha. Anna endale andeks, anna andeks teistele. Katsu mediteerida. Mediteerimise ajal tee hingamisharjutusi ja blokeeri kõik halvad mõtted. Luba oma pähe ainult häid mõtteid.


7. Kõik ajab sind nutma

Sa ei kontrolli enam oma tundeid ja sa oled muutunud liiga emotsionaalseks.Lained löövad tihti üle pea ja sa võid nutma hakata täiesti suvalisel hetkel ja tühiste asjade pärast. 
 

8. Sa tunned end üksi

Sa arvad, et pead oma patareid täis laadima ja olema üksi, kuni su enesetunne paraneb. Ja ei vasta enam kõnedele ega kutsetele. Lõpuks ei helista teised sulle enam, sest kõik teavad, et sa pole huvitatud suhtlemisest. Sa pole enam sina ise ja kardad elada. Sa pead midagi ette võtma ja ise ennast aitama.

Kommentaare ei ole