{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 nõuannet, kuidas immuunsüsteemi tugevdada

N ohu, köha, gripp... Et vältida haigusi, punast nina ja valutavat kurku tuleb osata ennast kaitsta ja ravida. Looduslikud vahend...

Nohu, köha, gripp... Et vältida haigusi, punast nina ja valutavat kurku tuleb osata ennast kaitsta ja ravida. Looduslikud vahendid aitavad jääda heasse vormi ja leevendada sümptomeid.

Valige probiootikumid

"Teaduslikult on tõestatud, et immuunsussüsteemi on võimalik tugevdada. " kinnitab dr. Eric Lorrain, psühhoterapeut.

70 % meie immuunsüsteemist leidub soolestikus.

Sellepärast on vaja teha probiootikumide (laktobatsillide) kuur, et tugevdada soolestiku limaskesta enne, kui viiruste ringlemine ei võimendu. Kindlasti tuleks see ette võtta eakatel inimestel ja neil, kelle tervis on nõrgenenud peale stressi, bronhiiti või kroonilist haigust nagu diabeet.

Üks uuring näitas samuti, et laktobatsillide segu tarbimine iga päev 12 päeva jooksul vähendab riski jääda nohusse. Laktobatsille leidub jogurtis, piisab, kui süüa 1 - 2 jogurtit päevas või siis osta neid toidulisanditena.
 
 
 


Klaas apelsinimahla

Juua igal hommikul oma tervise heaks üks klaas värskelt pressitud apelsinimahla.

"Apelsinimahl on hea C-vitamiini allikas, lisaks sellele sisaldab ta tiamiini - aminohapet, folaate, B-grupi vitamiine, kaaliumit ja suhkrut, mis tagavad päeva alguseks vajaliku energia." kinnitab dr. Philippe Goeb, loodusteraapia konsultant.

Kõige parem on mahlaks pressida paar apelsini, muuseas pressitud apelsinimahla võib külmutuskapis säilitada kaks kuni kolm päeva  - see ei vähenda suurt vitamiinide kadu.

Magneesiumikuur, et väsimust võita.

Mitmed uuringud näitavad, et magneesiumkloriit stimuleerib valgeid vereliblesid. Dr. Philippe Goeb soovitab seda aga tema väsimusevastase toime pärast.

Eelistage toiduaineid, mis seda sisaldavad:

Beaufort'i juust
Sardiinid õlis
Mereannid
Kakao
Kohvi
Must šokolaad (vähemalt 70%)
India pähklid
Mandlid
Maitseained (köömneseemned, koriander, curry, riivitud ingver)
Täistera sai ja riis
Tofu juust
 
 
 
 


Piisav magamine

Piisab ühest magamata ööst, et immuunsüsteemi nõrgestada , sest see vähendab valgete vereliblede arvu.

Isegi, kui unevajadus on igalühel erinev, soovitavad meedikud magada vähemalt 7-8 tundi.

Võtta endale aega

Jooga, aiatööd, raamatud, kino, sõpradega väljaskäimised jne. Pole tähtis, mida te teete, oluline on osata lõõgastuda, iseendale aega leida ja stressi vältida, sest stress, väsimus ja ülekoormus nõrgendavad immuunsüsteemi.

Olla aktiivne

Hea oleks kõndida vähemalt 30  60 minutit päevas iga päev, see on tervisele kasulik ja immuunsust stimuleeriv. Ja see vähendab hingamisteede põletiku riski 40% võrra.

Sellegipoolest ärge hakake ka liialdama, liiga tugev ja pikk harjutamine võib immuunsüsteemi nõrgendada kergendades viiruste vastuvõtlikkust ja paljunemist organismis.

Vitamiin D

D-vitamiin aktiveerib valged verelibled (T-lümfotsüüdid) mida on vaja, et toota antikehasid ja hävitada mikroobe. Toidus leidub teda peamiselt rasvases kalas:

Tursamaks ja õli
Suitsuheeringad
Makrell
Sardiinid
Anšoovis

Kahest enamlevinud D-vitamiini vormist D-2 on taimse päritoluga ja D3 loomse päritoluga. Pole oluline, millist te eelistate, sest mõlemad on sama tõhusad.









 

Kommentaare ei ole