{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 märki, mis viitavad varjatud depressioonile

  Statistika järgi kannatab üle 300 miljoni maailma elaniku depressiooni all. Umbes 80% korral on võimalik depres...

 

Statistika järgi kannatab üle 300 miljoni maailma elaniku depressiooni all.


Umbes 80% korral on võimalik depressiooni ravida, aga selleks peab kõigepealt haigust diagnoosima. Kõige keerulisem on olukord siis, kui tegemist on varjatud depressiooniga, mille sümptomeid on raske välja selgitada.

Varjatud depressioon on kõige ohtlikum depressioonivorm, sest haige ise pole oma haigusest teadlik või siisei taha enesele seda tunnistada.

Kuidas välja selgitada, et sa kannatad varjatud depressiooni all? 

Mitte miski ei valmista sulle enam rõõmu, sa oled muutunud ükskõikseks kõige suhtes

Su igapäevane elu ei rahulda sind enam. Kõik, mis sind enne huvitas, on kaotanud oma väärtuse. Vähesed asjad pakuvad sulle huvi ja sul on tunne, et sa ei saa enam mitte millestki aru.
 
 
 


Sa otsid uusi huvialasid

Depressiivne inimene ei ole piiratud oma tegevusväljas ja tal on jätkuvalt olemas tahtejõud. Paljud varjatud depressiooni all kannatavad inimesed katsuvad oma ellu muutusi tuua, sooviga end vabastada sellest pidevalt jälitavast kurbusetundest, mis neile rahu ei anna ei öösel ega päeval.

Sinu magamis- ja toitumisharjumused on muutunud

Kui sa tunned pidevat väsimust, kannatad unetuse all, sul on söögiisu puudus või rahuldamatu isu, on see märgiks, et sa kannatad varjatud depressiooni all.

Sa ei taha, et su lähedased peaksid muretsema sinu pärast

Depressiooni all kannatavad inimesed kardavad oma lähedastele pettumust valmistada ja ei räägi sellest, mis nende hinges toimub.

Teiste jaoks katsud sa alati rõõmus olla

Paljud depressioonis inimesed ei taha näidata, mida depressioon nendega teeb ja millised mõtted nende peas aset leiavad. Nad varjavad oma tõelisi tundeid, et mitte oma nõrkusi teistele näidata ega panna teisi asjatult muretsema. Nad näivad pealtnäha rõõmsad ja rahulikud nagu midagi polekski lahti ja kõik oleks korras.
 
 
 


Sa mõtled tihti surmale

Sa leiad, et elu pole väärt elamist ja sa ei taha enam elada. Sa oled väsinud lõputust kurbusest, halbadest mõtetest, hirmust ja kartusest. Sa oled mõtelnud kõigele lõpp peale teha, sest see tundub palju kergem valik. Kui see nii peaks olema, siis pead sa pöörduma mõne spetsialisti juurde, kes saab sind aidata ja teab, kuidas seda teha nii, et sa juba varsti võid end paremini tunda.

Sa oled õppinud end väljendama läbi oma loomingu : käsitöö, kunsti, muusika, kirjutamise...

Depressiooni all kannatavad inimesed väljendavad tihti oma emotsioone läbi loomingu, sest nad ei saa ju rääkida neist inimestele, kes neid isegi ei mõista.

Sa leiad alati oma käitumisele vabandusi

Sa õigustad ise oma käitumist ja olekut mõne valega, et peita oma tõelisi tundeid teiste eest.
 
 
 


Sul on tunne, et sa kaotasid kontrolli oma elu üle ja ei tea, kuidas ajaratast tagasi pöörata

Depressioon kontrollib kõiki su tundeid ja tegusid, sul on tunne, et sa ei suuda ise enam midagi ära teha, et oma elu üle kontrolli tagasi saada ja sinust endast ei sõltu miski.

Sa oled muutunud pedandiks ja pöörad liiga palju tähelepanu pisiasjadele

Sul on kõrged ootused ja nõudmised teiste ja oma elu suhtes.

Su suhted ja läbikäimine teiste inimestega on muutunud

Alati ei ole võimalik olla kogu aeg heas tujus ega rõõmus suheldes teiste inimestega.Sinu jaoks on see aga muutunud kahekordselt raskeks, sest sa pead pingutama selleks, et teistele naeratada ja sageli räägid sellest, mida sa tunned aga sa tunned, et teised sind ei mõista ja on hakanud sinust isegi eemale hoidma.

Kommentaare ei ole