{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ühe arsti 7 väärtuslikku soovitust, kuidas jääda terveks

Enamik tänapäeval levinud haigustest on põhjustatud inimeste halvast eluviisist, stressist, vähesest magamisest, liigsest kehakaalust,...



Enamik tänapäeval levinud haigustest on põhjustatud inimeste halvast eluviisist, stressist, vähesest magamisest, liigsest kehakaalust, keemiliste ainete kasutamisest ja halbadest toitumisharjumustest. Kuidas seda muuta ja kuidas parandada oma tervist?



1. Toitu tervislikult


Tervislik ja tasakaalustatud toitumine on tervise seisukohalt väga oluline. Liiga rasvase, magusa või töödeldud toitude söömine võib põhjustada diabeeti, kõrgvererõhktõbe või vähki.

Söö rohkem looduslikke toite ja toitu vaheldusrikkalt. Eelista puu- ja köögivilju organismile vajalike toitainete poolest ja piira liha tarbimist. Punase liha söömist soovitatakse vältida, kuna Maailma Terviseorganisatsiooni järgi seostatakse seda kõrgenenud vähiriskiga.

Eelista komplekseid süsivesikuid, mis annavad kehale energiat. Rafineeritud toiduainete asemel söö tervislikku toitu ja kehale vajalikke häid rasvhappeid, mida leidub pähklites ja seemnetes.




2. Supertoit, mis parandab tervist


Mille poolest erineb supertoit tavalisest toidust? Tegemist on toiduga, mis tuleb puhtast loodusest ja milles on palju kasulikke vitamiine, mineraalaineid, kiudaineid, valke ja antioksüdante. Supertoidul on imettegevad omadused. Nad sisaldavad rikkalikult toitaineid ja on raviva toimega.


Supertoitude alla kuuluvad:


• Sibul ja küüslauk : kaks kõige võimsamat looduslikku antibiootikumi

• Spirulina stimuleerib immuunsüsteemi

• Chia seemned reguleerivad veresuhkru taset, vererõhku ja kaitsevad südant

• Linaseemned alandavad vere kolesteroolitaset

• Kurkum parandab tervist ja ennetab Alsheimeri tõbe


Paranda oma tervist läbi looduse.



3. Tegele spordiga


Kõik teavad, kui kasulik on spordiga tegelemine kaalu kaotamise juures aga vähesed teavad, et sport on ka tervisele hea. Füüsiline aktiivsus on kasulik ning võimaldab ennetada mitmeid terviseprobleeme. Spordiga tegelemine alandab diabeedi-, kõrgvererõhutõve- ja osteoporoosi ohtu, hoides luud tugevatena. Piisav liikumine parandab samuti vastupanuvõimet ja und, pikendab eluiga, aeglustab vananemisprotsessi ja avaldab positiivset mõju vaimsele tervisele. Samuti aitab see võidelda depressiooni, stressi ja ärevushäirete vastu.


4. Maga piisavalt


Korralik magamine on väga hea taastusvahend, mis võimaldab uuele päevale värskelt ja puhanuna vastu astuda. Täiskasvanud inimene peaks magama vähemalt 7 - 9 tundi, et organism saaks välja puhata.


5. Joo palju vett


Vesi on elutähtis, olles tervise ja ilu eliksiiriks. Selleks, et terveks jääda, tuleb juua piisavalt vett. Lisaks sellele aitab vee joomine kaasa kaalu langetamisele ja energia saamisele. Joo vähemalt 1,5 - 2 liitrit vett päevas. Väldi liiga fluoriidirikka vee joomist, mis nõrgestab immuunsüsteemi ja võib tekitada kilpnäärme talitlushäireid 40% - 60% võrra.


6. Naerata ja ole positiivne


Sinu tervis sõltub palju sellest, kuidas sa ennast tunned. Selleks, et muuta oma elu paremaks ja olla tervem, katsu olla positiivsem ja ära unusta naeratada.

Naeratus on kõige parem ravim. Pisike naeratus aitab vabaneda mustadest mõtetest, alandada stressi ja ärevushäireid. See on teaduslikult tõestatud! Naeratamine vabastab meie kehas endorfiine, tegemist on hormooniga, mis tekitab üldist heaolutunnet. Ole leplik ja tolerantne, anna teistele andeks selleks, et vabastada end negatiivsest energiast, vihast ja pettumustest, mis mõjuvad halvasti su tervisele.


7. Eelista looduslikku


Vaheta kõik oma ilutooted looduslike toodete vastu. Nii ei pane sa oma tervist ohtu ja hoiad end keemilistest ainetest eemal. Looduslike juuksehooldusvahendite retsepte leidub palju internetis, samuti on ka müügil erinevaid alternatiivseid iluhooldusvahendeid tavalisele kosmeetikale. Tee hea valik!

Samuti piira alkoholi tarbimist, väldi suitsetamist ja ära unusta, et igasugune kodukeemia kasutamine on ohtlik ja vähki tekitav.



Kommentaare ei ole