{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teeseen - võimas tervendaja

unsplash @me guminachev Teeseent kasutatakse juba üle 2000 aasta Aasias, kus seda imelist jooki peetakse tõeliseks looduseimeks ja võim...

unsplash @me guminachev
Teeseent kasutatakse juba üle 2000 aasta Aasias, kus seda imelist jooki peetakse tõeliseks looduseimeks ja võimsaks tervendajaks. Samuti kutsutakse seda jooki elueliksiiriks, mis aitab kõikide haiguste vastu.

Ilmselt mäletavad paljud oma lapsepõlvest 3 liitriseid, marliga kaetud purke pruunika vedelikuga, mille pinnal ujus mingi imelik seen.







Teeseenejooki saadakse läbi iidse fermenteerimise protsesssi teeseenega, mille tulemusel saadakse kergelt mullitav, kihisev ja hapukas jook, mis oma maitselt meenutab natuke siidrit. Jook sisaldab palju organismile kasulikke baktereid, mis tugevdavad immuunsust; vitamiine (C, B , D ja P- grupi vitamiine), orgaanilisi happeid (äädik-, õun- ja piimhape), polüfenoole ning vajalikke ensüüme. 



Teeseenejoogi valmistamiseks on vaja teeseent ehk elusorganismi. Teeseene näol on tegemist erinevate organismide kogumikuga, mis sarnaneb välimuselt seenele. Joogi valmistamiseks tuleb sul kõigepealt valmis teha musta tee lehtedest tee (2 liitrit), lase 20 tõmmata ja jahuta. Kurna jahtunud tee ja lisa 200g suhkrut. Sega kuni suhkur on lahustunud. Vala saadud tee suurde 3- liitrisesse purki ja pane peale pestud teeseen. Purk aga kata marliga, oluline, et teeseen saaks hingata. Paiguta sooja kohta aga mitte otsese päikese kätte.  Teeseene lõplikuks väljaarenguks kulub umbes kuu aega. Seen kasvab kihtide haaval, millest alumised on tumedamad ja pealmised heledamad. Teeseene ravivad omadused ilmnevad aga juba nädalavanuses seenejoogis. Kui jook peaks hiljem hapuks minema, võib alati suhkrut lisada. Targem on sellest aga loobuda, sest nii tekib joogis vähem kasulikke aineid.

Paljud inglise keelsed raamatud teeseene kohta, kirjeldavad teda, kui imeravimit, mis ravib kõiki haigusi. 

Teeseenejoogis leiduvad ühendid ja ained on tõhusad erinevate haiguste ennetamiseks, ravimiseks või sümptomite leevendamiseks. Samuti on teeseenejoogil organismi puhastav, diureetiline, uuendav, taastav ja mikroobivastane toime.




Teeseenejoogi tarbimine tugevdab organismi loomulikku vastupanuvõimet, tasakaalustab soolefloorat, stimuleerib mao- ja seedefunktsioone, puhastab keha toksiinidest, parandab naha seisundit, aitab veepeetuse ja veresoonte lubjastuse korral. Samuti aitab vererõhku reguleerida, aitab reuma, kõhukinnisuse, kõhulahtisuse, migreeni, neeru- ja sapikivide, stressi, läbipõlemissündroomi ja astma puhul. Tegemist on loodusliku antibiootikumiga. Teeseen on samuti südame ning liigeste sõber, stimuleerib maksa ja sapi tööd ja reguleerib vere kolesteroolitaset.

Lisaks sellele puuduvad teeseene joomisel kõrvalnähud. 

Teeseent poest ega apteegist ei saa, küsida maksab tuttavate käest, sest paljudel inimestel on teeseen kodus kasvamas. Teeseent kasvatades ära aseta purki päikesevalguse kätte ega kata kaanega. Üks kord kuus tules seen aga purgist välja võtta ja veega puhtaks pesta. Samuti pese purk enne, kui täidad uue teeveega. Puhastamisel eemalda ka vanad seenekihid. Ära unusta, et juua tohib ainult läbipaistvat jooki.

2 kommentaari

  1. Njh... mul nimet' seen lausa kahes purgis kasvamas ja jooki laagerdamas. Kiidan ja soovitan kõigile.

    VastaKustuta
  2. Njh... mul nimet' seen lausa kahes purgis kasvamas ja jooki laagerdamas. Kiidan ja soovitan kõigile.

    VastaKustuta