{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlased väidavad, et teiste teiste hädaldamiste kuulamine ei ole tervisele hea

Aja veetmine selliste inimestega, kellel on kalduvus näha kõike mustas valguses ja kes ei oska näha seda, millega rahul olla, nende pideva ...

Aja veetmine selliste inimestega, kellel on kalduvus näha kõike mustas valguses ja kes ei oska näha seda, millega rahul olla, nende pideva hädaldamise kuulamine on tervisele kahjulik. 

Inimesed on sotsiaalsed olendid, meie aju hakkab imiteerima alateadvuslikult meid ümbritsevate inimeste tuju, eriti just nende, kellega me kõige rohkem kokku puutume. Seda protsessi kutsutakse peegelneuroniks ja selles seisnebki meie oskus olla empaatiline.


unsplash @ esdesignisms

Negatiivsus on sinu vaenlane

Mitmed uuringud on näidanud, et pidev hädaldamine ja oma elu üle kaebamine on vaimsele tervisele kahjulik, lisaks sellele nõrgestab stress immuunsust ja muudab seega keha vastuvõtlikumaks haigustele.

Samasugust mõju tervisele tekitab ka teiste hädaldamise ja rahulolematuse kuulamine. Kõige targem sellisel puhul on aidata inimesel endal näha asju positiivsema külje pealt, näidates talle eeskuju. Või siis lihtsalt lõpetada selliste inimestega suhtlemine.




Kuidas siis kaitsta oma tervist ja aju negatiivsuse eest? 


1. Hoia vahemaad, ära käi enam selliste inimestega nii tihti läbi


Nii kaitsed sa oma füüsilist ja vaimset tervist.


2. Soovita hädaldajal oma probleemidele lahendus leida


Mõnikord ei ole võimalik selle inimesega suhtlemist lõpetada. Sellisel puhul teine võimalus on soovitada sellisel inimesel oma probleemidele lahendus leida. Teatud inimesi võib selline soovitus üllatada ent teised aga võtavad kindlasti seda järgmisel korral arvesse. 





3. Kaitse ennast

Kui keegi on hakanud sinu kuuldes rääkima, kui raske kõik on ja kui hulluks asjad veel minna võivad, siis oma tervise kaitsmiseks katsu ehitada nähtamatu kaitse enda ja selle inimese vahele, nii, et tema sõnad sind enam ei puudutaks. Mõtle näiteks hoopis millelegi muule, mõnele ilusale mälestusele. 

Tervisele on ühtemoodi kahjulikud suitsetamine, liigne alkoholi tarbimine ja pessimism. Pidev hädaldamine või selle kuulamine ei tee kedagi õnnelikuks, sinu tervisele võib see aga halvasti mõjuda. Ole positiivne ja ole terve!




Kommentaare ei ole