{ads}

HIDE

Viimased

latest

Proovi seda kompressi põlvevalu leevendamiseks

Põlveliigese traumad on väga kerged tekkima, eriti sageli puutuvad põlvevaluga kokku eakad, ülekaalulised ja spordiga tegelevad inimese...



Põlveliigese traumad on väga kerged tekkima, eriti sageli puutuvad põlvevaluga kokku eakad, ülekaalulised ja spordiga tegelevad inimesed. Ligi 20% sportlastest on lõpetanud põlvevalu tõttu sportimise.

Kuna põlveliigesed peavad taluma suuri koormusi, tuleks leida kõigepealt põlvevalu põhjus. Seejärel spetsialisti määratud ravi kõrvalt võib proovida ka koduseid ravivõimalusi.

Kui sa oled juba kapsalehe ja jääkompressi ära proovinud, siis siin on sulle midagi uut.

Kompressi tegemiseks läheb vaja sidrunit ja seesamiõli. Sidrunhape omandab tervendavat mõnede artroosivormide puhul.

Lõika sidrun väikesteks tükkideks ja pane see marli sisse. Immuta marlitükk sooja seesamiõli sees , pane põlvele ja hoia 10 - 15 minutit. Tee kompressi kaks korda päevas.

Sidrun sisaldab palju C vitamiini, samuti kaaliumi, kaltsiumi ja fosforit. Lisaks sellele leidub sidrunis rauda, vaske, magneesiumi, A ja B vitamiine. Sidrunis leiduv eeterlik õli tagab talle meditsiinilise toime. Sidrun on antioksüdantse, antiviraalse ja antibakteriaalse toimega.




Sooja seesamiõli kasutatakse aga ajurveedas massaaži tegemise juures. Seesamiõli massaaž aitab kehal mürkidest vabaneda. Seesamiõli imendub suurepäraselt ja kandub nahale hästi. Seesamiõli on tervendav õli, mis sisaldab rikkalikult antioksüdante; E, B1, B2, B3, B6 ja B9 vitamiine, kaltsiumi, magneesiumi, fosfori, rauda, tsinki, mangaani ja vaske.

Sa võid määrida ka sidrunimahla valutavale liigesele ja siduda seejärel soojas seesamiõlis niisutatud sidemega põlv kinni. Samuti võid hoida mähist mitu tundu valutava põlve peal.

Kommentaare ei ole