{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millist kasu toob tervisele sidrunivee joomine?

Sidrun annab tavalisele veele maitset ja on alati värskendava toimega, lisaks sellele on ta ka tervislik. Tegemist on nende inimeste lemmik...

Sidrun annab tavalisele veele maitset ja on alati värskendava toimega, lisaks sellele on ta ka tervislik. Tegemist on nende inimeste lemmikuga, kes tahavad kaalust alla saada või kes soovivad lihtsalt alustada päeva andes organismile kohe hommikul vajaliku koguse vitamiine. 

Sidrunis leidub fenoolseid ühendeid, mis hävitavad mikroobe, flavonoide; millel on antioksüdantne toime ja väga palju C-vitamiini. Seega on tal antioksüdantne, põletikuvastane, bakterivastane ja vähivastane toime. Lisaks sellele leidub sidrunis palju mineraalaineid, taimse päritoluga kiudaineid ja karotenoide, mis on tervisele kasulikud.


Üks klaas sidrunivett päevas aitab järgmiste terviseprobleemide puhul

1. Nohu

Tsingi ja C-vitamiini kooslus, mida sidrunis leidub, tõstab organismi vastupidavust külmetushaiguste vastu, ennetab põletikku ja vähendab viiruste toimet hingamisteede haiguste juures.


2. Neerukivid

Väikeste neerukivide puhul võib sidrunivesi aidata. Värskete uuringute järgi võib sidrunivee joomine vähendada neerukivide suurust ja teket.

3. Kaalu tõus

Tänu oma C-vitamiini sisaldusele, aitab sidrun kaalu kaotusele kaasa, tõstes hea kolesterooli taset ja alandades rasva kogust kehas. Uuringud on näidanud, et sageli on C-vitamiini vähesus see, mis aitab kaasa kehamassi suurenemisele ja kõhurasva ladestumisele.

4. Naha vananemine

Regulaarne C-vitamiini tarbimine aitab uuringute järgi ennetada kortsude teket. Seda antioksüdantse toimega makrotoitainet kasutatakse sageli kosmeetikatööstuse juures.

5. Akne

Sidruni rikkalik makrotoitainete sisaldus aitab tal ravida naha põletikku, on näidanud uuringud. Sobitades E-vitamiiniga aitab sidrun naha seisukorda märkimisväärselt paremaks muuta.

6. Toksiinid

Sidrunivee joomine, mis sisaldab rikkalikult sidrunhapet, aitab kehal vabaneda toksiinidest, vältides kaltsiumi ja teiste kristallide ladestumist uriini.

7. Kõrge vererõhk

Regulaarne sidrunivee joomine ja piisav liikumine päevas, aitavad alandada vererõhku. 




8. Haprad luud

Sidrunivee joomine aitavat uuringu järgi ka osteoporoosi vastu. Jällegi on sidrunhape see, mis tagab kaltsiumi ja raua parema imendumise.



9. Liigesevalu

Puuviljade söömine, mis sisaldavad rikkalikult flavonoide, aitab leevendust tuua liigesevaludele. Sidrun aitab võidelda ka põletiku vastu.

10. Kurguvalu

Kõige rohkem Euroopas kasutataksegi ilmset sidrunit külmetushaiguste ravi juures, nagu näitavad värsked uuringud. Sidrunil on põletikuvastane toime ja ta tugevdab tõhusalt kaitset viiruste vastu.


Kommentaare ei ole