{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks sa peaksid magama vasaku külje peal

Inimeste magamisharjumused on erinevad. Tavaliselt valitakse see asend, mis tundub kõige mugavam. Ent kas sa tead, et vasakul küljel maga...

Inimeste magamisharjumused on erinevad. Tavaliselt valitakse see asend, mis tundub kõige mugavam. Ent kas sa tead, et vasakul küljel magamine võib olla su tervisele kasulik? Kui sa ei ole veel leidnud õiget asendit, siis proovi magada vasakul küljel.





6 kasu, mida vasakul küljel magamine kaasa toob


1. Südame parem ja normaalne funktsioneerimine



Vasak südamepool pumpab verd üle kogu keha. Ja sellepärast peaksid sa magama vasakul küljel, sest niimoodi kergendad sa südame funktsiooni isegi magamise ajal.

80% inimese südamest asetseb vasakul kehapool, magades sellel küljel soodustad sa südame tervist loomulikul moel.



2. Kasulik last ootavatele naistele



Mitte midagi halba ei juhtu, kui sa magad raseduse ajal paremal küljel. Kui sa aga magad vasakul küljel, siis võib see olla isegi kasulik. Eriti just viimasel trimestril.

Vasakul küljel magamine raseduse ajal võtab seljalt raskust vähemaks ja toetab paremini kõhtu, soodustab paremat vereringet ja toetab maksa tööd.



3. Lümfisüsteemi parem funktsioneerimine




Lümfisüsteem transpordib mürkaineid kehast välja ja filtreerib veresuhkrut, valke ja teisi metabolisme. Vasakul küljel magamine parandab lümfisüsteemi tööd.



4. Ei koorma maksa üle



Maks asub keha paremal pool ja paremal küljel magamine võib maksa tööd koormata. Vasakul pool magamine Vasakul küljel magamine võib kaasa aidata maksa paremale funktsioneerimisele.

 



5. Parandab põrna tööd




Põrn on lümfisüsteemi osa ja asub vasakul pool. Magades seega vasakul küljel, parandad sa põrna funktsioneerimist. Keharaskus suurendab vereringet põrna poole ja võimaldab filtreerida toksiine.



6. Ennetab öiseid kõrvetisi



Vasakul küljel magades asub magu söögitoru ja mao vahelise klapi (südame sfinkteri) vahel, mis on omakorda ühendatud söögitoruga.

Vasakul küljel magades ei voola maohape tagasi söögitorru ja see ennetab öiseid kõrvetisi ja refluksi.

Kommentaare ei ole