{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mee ja sibula segu köha vastu

Köha on reflektoorne hingamisteede kaitsemehhanism , mille abil organism püüab takistada hingamisteedes olevate ärritajate liikumist sü...



Köha on reflektoorne hingamisteede kaitsemehhanism, mille abil organism püüab takistada hingamisteedes olevate ärritajate liikumist sügavamale kopsu.
Köha tekitab järsk tugev väljahingamisliigutus.
Köha on väga sage erinevate haiguste puhul tekkiv sümptom, mida esineb kõigil inimestel. Köha on sageli lihtsa külmetuse kiirelt ja iseenesest mööduv tagajärg, aga võib olla märk palju raskema haiguse olemasolust.

Sekreedi ehk röga eritumise järgi on köha märg ehk produktiivne või kuiv ehk mitteproduktiivne.

Köha kestuse järgi jaotatakse köha lühiajaliseks ja pikaajaliseks ehk krooniliseks (üle 3 nädala).

 Paljud inimesed otsivad abi apteekidest müüdavatest köhasiirupitest ent siinkohal soovitaks ka proovida looduslikku köharohtu: vana head sibula ja mee segu.

Mesi ja sibul toimivad, kui looduslikud antibiootikumid, nad võitlevad mikroorganismide vastu, mis põhjustavad hingamisteede haigusi.

Mee ja sibula segu kasutatakse juba antiikajast saadik köhavastase ravimina.


Mõlemal ainel on antibiootiline ja rögaeritust soodustav toime, mis aitavad leevendada köha.

Samuti on meel ja sibulal võime immuunsussüsteemi tugevdada ja tõsta kaitset viiruste, bakterite ja teiste mikroorganismide vastu, mis on vastutavad hingamisteede haiguste tekke eest.

Mee kasulikkus:  

Mesi on ammune ravim köha vastu, mis uuringute järgi toimib paremini kui paljud kallid köharohud. Mett on ravimina kasutatud tuhandeid aastaid ning ka tänapäeval leitakse üha uusi viise mee ravimites kasutamiseks. Mesi on madala glükeemilise indeksiga, sisaldab palju vitamiine, mineraale ja antioksüdante ning maitse on rikkalikum kui suhkrul, seepärast on soovitatav suhkru asemel kasutada pigem mett.
Bonni ülikooli lastekliinikus on paljude aastate jooksul proovitud kasutada mett vähihaigete ning nõrga immuunsussüsteemiga laste haavade raviks ning senini on tulemused olnud positiivsed: kroonilised haavandid multi-resistentsete bakteritega on paranenud paari nädala jooksul. Ravis kasutatakse mett, mille tootmine on toimunud väga kõrgetes hügieenilistes tingimustes ning suurenenud kvaliteedikontrolli all. Mee abil eemalduvad surnud koed kiiremini ning haav paraneb samuti rutem. Lisaks on lihtsam vahetada haaval sidet ilma uut nahka kahjustamata. Ka pikaajalisi haavu on suudetud mee abil paari nädalaga kontrolli alla saada. Tänapäeval kasutavad paljud Saksamaa haiglad mett haavandite raviks.




Mesi rahustab ärritunud kurku ja leevendab köha.

Sibula kasulikkus:

Rahvapärane sibul on võimas looduslik antibiootikum.
Sibul on läbi aegade olnud kõige populaarsemaks ja kättesaadavaks taimseks ravimiks eesti rahvameditsiinis, sest ta on odav, maitsev ja tervislik! Eestlane kasutab sibulat toidutegemisel üsna palju, samuti süüakse seda köha, kurguhaiguse, kõhuhaiguse, kõrvahaiguse, peavalu, külmetuse ja nohu korral.

Sibul aitab kaasa bakterite hävitamisele ja stimuleerib hingamisteede puhastamist.

Retsept nr. 1:

1 keskmine sibul

2 klaasi vett (400 ml)

sidrunimahl

2 sl mett 


Koorige ja hakkige sibul suurteks tükkideks ja keetke kahes klaasis vees veerand tundi.

Laske jahtuda viis minutit ja lisage mesi ja sidrunimahl.  Ideaalne on juua kaks kuni kolm korda päevas.


Retsept nr. 2 : 


1 sibul

2 - 3 sl mett

Koorige ja hakkige sibul väikesteks tükkideks, pange kaussi, lisage mesi ja laske seista kogu öö.

Järgmisel hommikul kurna läbi sõela ja söö päeva jooksul.

Saadud segu võib ka lahjendada veega.

Parimate tulemuste saamiseks on soovitatav võtta üks lusikatäis siirupit iga kahe tunni tagant.






Allikad: http://inimene.ee/k/koeha
 http://www.kaaluabi.ee/news/news/mesi-hea-ja-kasulik
amelioretasante.com

Kommentaare ei ole