{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas toime tulla ja ära tunda toksilist inimest?

Kindlasti on kõik sellega nõus, et inimestel, kes meid ümbritsevad, on meie elule kas siis hea või halb mõju. Mürgised inimesed panevad sin...

Kindlasti on kõik sellega nõus, et inimestel, kes meid ümbritsevad, on meie elule kas siis hea või halb mõju. Mürgised inimesed panevad sind end halvasti tundma, nad on tavaliselt pealtnäha täiesti tavalised ja mõningatel kordadel isegi meeldivad inimesed. Ent kõik, mida nad ütlevad, on läbi kaalutletud ja sooviga teha haiget. Sellised suhted mõjuvad hävitavalt sinu enesehinnangule ja panevad sind ennast halvasti tundma. Ja see võib rikkuda kogu su päeva.

Juba ainuüksi selle tõttu on oluline õppida selliseid inimesi ja nende tõelisi kavatsusi juba varakult ära tundma ning seejärel lõpetama igasuguse suhtlemise nendega.


unsplash @ ericjamesward


Kui sa ei tunne ennast mingil põhjusel hästi, siis vaata järele, kas sa ei käi läbi mürgiste inimestega?

1. Ta ei kuula sind

Tema ise on võimeline tundide kaupa rääkima, muidugi iseendast ja ka teistest. Kui aga sina omakorda rääkima hakkad, siis kaotab ta igasuguse huvi. Ta isegi katkestab su jutu, et öelda vahele midagi, mis üldse antud teemaga kokku ei lähe.

2. Ta mängib teiste tunnetega

Ta kasutab teisi ära oma huvides, et saada endale vajalikku infot või siis midagi muud, mida tal hetkel vaja läheb. Kuidas ka ei ole, sa aimad, et see kõik pole omakasupüüdmatu ja et tema isiklikud huvid on mängus, mitte siiras poolehoid ja sõprus sinu vastu.



3. Ta ei vabanda mitte kunagi

Ometi valetab ta praktiliselt iga kord. Aga ta ei vabanda iialgi. Vastupidi, mitmel korral on ta sind süüdistanud avalikult aga oma vigu ta ei tunnista. Sa tunnedki end juba süüdi kõiges ja oled kaotanud suurel määral enesekindlust.

4. Ta kritiseerib kõiki

Ta leiab kõigis vigu, näeb kõike mustas valguses. Isegi inimestes, keda ta ei tunnegi.

5. Ta otsib teiste tähelepanu

Ta katkestab jultunud teiste jutu selleks, et ise sõna võtta ja räägib tavaliselt kõvema häälega, kui teised, et tähelepanu oma isikule tõmmata.

6. Tal on kalduvus liialdustesse laskuda

Ta lisab tihti juurde kõigele, mida on kuulnud.

7. Ta on veendunud, et on teistest parem

Edukad inimesed ei hakka üldiselt uhkustama sellega, mida nad on korda saatnud. On aga inimesi, kes ei väsi kuulutamast, kui hästi neil läheb, kui tublid nad on, kui ilus on nende kodu, pere, auto jne.




8. Ta rikub teiste tuju

Sa ei saa temaga ühtegi head uudist jagada, sest ta leiab kohe midagi mürgist sulle ütelda.

9. Ta on silmakirjalik

Ta võib olla ühel hetkel liiga meeldiv ja järgmisel hetkel sind mitte millegi pärast solvata. Hea on ta sinu vastu ainult siis, kui sa talle kasulik oled.

10. Ta peab sind oma probleemides süüdi

Selle asemel, et oma vigu tunnistada, süüdistab ta sind oma raskustes. Keegi peab ju süüdi olema ja miks mitte sina!


Kui sa tundsid oma tutvusringkonnas sellise inimese ära, siis enda hingerahu huvides peaksid sa kohe kogu suhtlemise sellise inimesega lõpetama. Isegi, kui sa soovid teda muuta, sa ei suuda seda teha. Ainult tema ise võib ennast muuta. Ja ainult sellisel juhul, kui tal on selleks piisavalt tahtejõudu ja soovi.

Kommentaare ei ole