{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 märki, mis viitavad sellele, et sul on tegemist manipulaatoriga

Elu viib meid kokku erinevate inimestega. Uute inimestega kohtumised leiavad aset töökoha juures, trenni tehes, kodu ümbruses või siis l...


Elu viib meid kokku erinevate inimestega. Uute inimestega kohtumised leiavad aset töökoha juures, trenni tehes, kodu ümbruses või siis läbi ühiste sõprade. Sageli on sul juba paari minuti järel selge, millise inimesega sul tegu on. Mõnikord aga tuleb hiljem pettuda, kui inimene, kes alguses tundus meeldiv ja sõbralik, osutub hoopis manipulaatoriks, kes sind selja taga laimab ja sinu headust ära kasutab.

Halbu inimesi on mitmesuguseid. Alati ei ole neid kerge ära tunda. Mingil hetkel hakkad sa aga end tundma halvasti peale sellise inimesega suhtlemist, sest ta huvitub sinust ainult siis, kui tal midagi vaja on. Ta on omakasupüüdlik ja kasuahne. Lisaks sellele teevad tema sõnad sulle tihti haiget ja sulle ei meeldi see, kuidas ta teistest räägid. Sest sa ju tead, et sinu selja taga, laimab ta ka sind samamoodi.

Millised märgid aitavad sul sellist inimest ära tunda ja temast edaspidi hoiduda?




1. Ta mõtleb ainult iseendale

Nad on oma hingelt egoistid, sest nad oskavad mõtelda ainult iseendale ja oma isiklikule kasule. Kõik on välja arvestatud, iga sõna ja tegu. Ainult tema vaatenurk on õige. Ainult tema arvamused loevad. Ainult tema teab, kuidas tuleb teha ühte või teist asja. See kõik on vajalik tema ego rahuldamiseks ja muidugi on mängus omakasu, sest ta mõtleb alati enda isiku peale kõigepealt. Kui mingi probleem peaks tekkima ja viga selguma, ei tunnista ta end kunagi süüdi, sest nagunii ei tehtud ju nii nagu tema käskis või ütles ja on alati veendunud, et kõikides vigades on teised süüdi.

2. Tal pole mingeid piire

Ta ei hooli teiste inimeste tunnetest ja ütleb alati seda, mida ta tahab. Ta kasutab oma sõnu valimatult ja sageli teeb teistele väga palju haiget.

3. Tal ei ole vastutustunnet

Ta tunneb seda sõna küll aga ei võta mitte kunagi vastutust enda peale mitte ühegi teo eest, millega ta on hakkama saanud. Ja ta peab seda täiesti normaalseks. Isegi, kui ta tunnistab end mingil määral süüdi, siis süüdistab ta siiski ka sind, sest pole ju võimalik, et sinus süüd pole. Kes sa selline üldse oled tema kõrval? Ta peab end sinust palju paremaks.





4. Ta mängib sinu tunnetega

Sa oled heatahtlik, lahke, suure südamega, hoolitsed teiste eest - ja tema on sellest teadlik. Ja ta kasutab kõiki su häid külgi enda kasuks ära. Alguses katsub ka tema sinu vastu mingil määral headust ja poolehoidu välja näidata, ta kiidab isegi sind ühes või teises asjas. Aga siis, tasapisi, hakkavad kiitused ja head sõnad asenduma erinevate abipalvetega, käskudega, soovidega, nõudmistega. Sinu roll tema elus on olla tema jaoks olemas, kui tal sind vaja peaks olema.

5. Ta kritiseerib sind su selja taga

Kuula, kuidas ta räägib teistest. Sind kritiseerib ta täpselt samamoodi selja taga nagu ta räägib teistest sinu ees. Ta on selles valdkonnas väga osav ja tark, tõeline intrigant, kes õhutab inimeste vahel vaenu ja kadedust.




6. Sa ei huvita teda tegelikult

Ära kuluta oma sõnu ja aega selleks, et katsuda mõnele inimesele selgeks teha, kes sa tegelikult oled, kui see inimene on otsustanud sind ainult põlata ja enda huvides ära kasutada. Kui ta ei soovi sulle head, miks sa raiskad oma aega tema peale? Sa ei huvita ju tegelikult teda. Ära ole liiga hea selliste inimestega, see võib sulle endale kalliks maksma minna. Sa ei pea teda päästma, ta ei ole seda väärt.

7. Ta oskab ilusti rääkida

Aga tema tegude ja sõnade vahel on terve kuristik. Ta räägib palju rohkem, kui tegutseb. Ta oskab nii ilusti rääkida, et sa jäädki uskuma ja veenmisoskus on tal väga hea. Kõik selleks, et panna sind tegema oma tahtmist. Ära siis unusta, et temasugusega suheldes tuleb uskuda ainult seda, mida sa oma silmadega näed.

8. Ta peab ise ennast heaks inimeseks

Kui ta pingutaks sama palju selleks, et ka olla hea inimene ja mitte ainult üritada teisi selles veenda, siis võiks temast asja saada. Aga tegelikkus näitab midagi muud ja sellepärast ongi esimene mulje temast ja see, mis pärast selgub ja milline ta tegelikult on, kaks erinevat asja.





Kommentaare ei ole