{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tervis läbi sõrmeotste ehk sõrmede jooga

Kuidas see sõrmeotste jooga ehk siis mudra teraapia toimib ja mis see üldse on? Kui sa tegeled joogaga, siis ilmselt tead sa juba seda k...

Kuidas see sõrmeotste jooga ehk siis mudra teraapia toimib ja mis see üldse on?

Kui sa tegeled joogaga, siis ilmselt tead sa juba seda kõike aga kui sa joogaga tuttav ei ole, siis siin on lühike selgitus. 

Juba üle 3000 aasta on joogid kasutanud mediteerides kätega spetsiaalseid asendeid, mis aitavad neil juhtida kehas ringlevat energiat vastavalt oma soovile, tervendada end füüsiliselt ja vaimselt.

Seega, kui sa painutad oma nimeta sõrme ja pöialt nii nagu pildil, siis aitab see alandada su kolesteroolitaset  ja rasva kehas, sest nii parandad sa oma ainevahetust.



Mõned mudrad on meile tuttavad, sest me hoiame tihti käsi nii ilma endale aru andmata, millega tegu on. Nii on näiteks sõrmeotste kokkupanemisega. Indias on selle käteasendi nimi hakini mudra. Selleks, et seda korralikult teha, tuleb kokku panna kõik sõrmeotsad, istuda rahulikult ja hingata teadlikult. Sisse hingates puuduta keeleotsaga suulage, välja hingates võta ära. Korda 10 korda, see harjutus aitab keskendumisvõimet parandada, tasakaalustab ajutööd ja soodustab uute ideede tulekut.




1. 


Painuta keskmine sõrm vastu peopesa ja vajuta pöidlaotsaga peale. See aitab leevendada kõrvade-, nina- ja keelega seotud probleeme.

2.




Pane kokku väikese sõrme, neljanda sõrme ja pöidla otsad. Nii stimuleerid sa oma immuunsüsteemi ja leevendad silmadega seotud probleeme.

3. 



Pane kokku sõrmusesõrme ja pöidla ots ja vajuta kergelt, samal ajal teisi sõrmi sirutades. Nii parandad sa vereringet ja seedimist.

 


6.




Painuta nimetissõrm vastu peopesa ja vajuta pöidlaga peale. See asend aitab puhituste ja kõhukinnisuse puhul.



7.







Kõige tuttavam sõrmede asend on ilmselt just see, puudutades nimetissõrme otsaga pöidla otsa, parandad sa oma keskendumisvõimet ja leevendad depressiooni ja unetusega seotud probleeme.


Neid sõrmede asendeid tuleb hoida vähemalt 1 minuti jooksul selleks, et see saaks avaldada kehale ja vaimule mõju. Veel parem, kui sa hoiad asendit 5 minuti jooksul.



Kommentaare ei ole