{ads}

HIDE

Viimased

latest

SUHE: 5 asja, mida ei tohi teha oma kallimaga tülitsedes

Kõikides suhetes tuleb tülisid ette. See on täiesti normaalne ja loogiline, et kaks erinevat inimest kahe erineva maailmavaate ja mõtle...


Kõikides suhetes tuleb tülisid ette. See on täiesti normaalne ja loogiline, et kaks erinevat inimest kahe erineva maailmavaate ja mõtlemisega ei saa olla alati samal arvamusel. Tähtis on aga meeles pidada, et tülitseda võib ka nii, et see ei mõjuks suhtele laastavalt.



Mida ei tohi peale tüli teha? 

1. Ära eira ega ignoreeri teda

Loomulikult on normaalne, et peale suurt tülitsemist vajab igaüks natuke rahu ja mõtlemisaega aga seda tingimusel, et sa sellest oma kaaslasele ka teada annad. Sest üks suurimaid vigu, mida tehakse väga sageli, on oma elukaaslase täielik ignoreerimine peale tülitsemist. Tema võtab seda, kui solvangut või karistust. Kui sa vajad rahu, siis ütle talle seda aga ära tee nii, nagu teda poleks enam olemaski.

2. Ära palu lihtsalt andeks

Kahest sõnast ei piisa, kui sa oled läinud liiale ja öelnud halvasti, siis selgita samuti, mis sind ajendas ja miks sa seda tegid. Ja mille pärast sa vabandad.

3. Ära õigusta oma teguviisi

Tülitsemise põhjuseid on tuhandeid, piisab raskest tööpäevast, peavalust, magamata ööst. Neil paaridel, kes öösiti ei maga, on suurem oht tülitsemiseks. Teise süüdistamine selles ja endale õigustuste leidmine aga ei ole õiglane. Kui sa oled vihane, kurb, masenduses, stressis või solvunud, siis ütle seda oma elukaaslasele.

4.  Ära keskendu tüli põhjusele

Parem kuluta oma energiat lahenduste leidmisele. Halva ja hea tüli vahe seisneb selles, kas sa tahad või ei taha lahendusi leida oma probleemidele.

5. Ärge minge teineteise peale solvununa magama

Isegi, kui magamine võib aidata vihahool kaduda, siis see pole sugugi hea asi, mida teha. Muidugi, kui te lähete peale tülitsemist magama, ei ole te ilmselt enam hommikul vihased. Aga halvad emotsioonid ja asjad, mis jäid välja ütlemata, on ikka hinges alles. Ja hiljem on sellest raskem rääkida.




Kommentaare ei ole