{ads}

HIDE

Viimased

latest

Optiline illusioon - sa näed seda pilti erinevalt vastavalt sellele, kui vana sa oled!

Kõik inimesed langevad optiliste illusioonide lõksu aga erineval moel. Näiteks selle pildi juures näed sa olenevalt oma vanusest üh...




Kõik inimesed langevad optiliste illusioonide lõksu aga erineval moel. Näiteks selle pildi juures näed sa olenevalt oma vanusest ühte või teist pildi poolt.

Heida pilk allolevale pildile:



Tegemist on ühe 1915. aastal William Ely Hill'i poolt valmistatud teosega. Tema joonistus kannab nime: Minu abikaasa ja mu ämm.


Keda sina esimesena pildil nägid? 

Noort naist, kes vaatab silmapiiri või vanema naise profiili? Ühe teooria järgi, mida avaldati ajakirjas Scientific reports on nii, et kui sa oled noor inimene, siis näed sa esimesena noort naist, kui sa oled aga eakas, siis näed sa vanemat naist esimesena.

Teadlased viisid uuringu läbi umbes 400 osavõtja juures, kelle vanus oli 18-68. Uuringust osa võtnud inimesed vaatasid pilti poole sekundi jooksul ja seejärel pidid nad vastama, keda nad pildil esimesena nägid.

Tulemused olid üsna ühehäälsed: vanemad osavõtjad nägid peaaegu kõik pildil vanemat naist, samal ajal, kui nooremad inimesed nägid pildil enamasti nooremat naist.

Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kuidas ja millisel määral inimese vanus võib mõjutada meie alateadvuslikku maailmapilti.

Kommentaare ei ole