{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nüüd on teada, mida peab tegema, et kauem elada

Inimese isiksus on see, mis loob elu tema ümber ja seda palju palju suuremal määral, kui me seda arvatagi oskame. See, milline inimen...


Inimese isiksus on see, mis loob elu tema ümber ja seda palju palju suuremal määral, kui me seda arvatagi oskame. See, milline inimene sa oled, mõjutab seda, milliste inimestega sa läbi käid; seda, kuidas sa erinevates situatsioonides reageerid ja - uuringute järgi ka seda, kui kaua sa elad.

Pikaealiste inimeste iseloomujoontes on täheldatud teatud sarnasusi.

Emotsionaalne tervis mõjutab oluliselt ka füüsilist tervist - stress ja pinged väljenduvad sageli ka füüsilisel kujul. Seega sõltub tervis ja seega ka eluiga paljuski inimese hingerahust ja sellest, kuidas tema aju funktsioneerib.

Ettevaatlikkus

Ettevaatlikkus on tarkuse ema. See tuleb kõne alla ka siin, sest tark inimene ei torma, vaid mõtleb enne iga otsuse vastu võtmist, mis võiksid talle kalliks maksma minna. Samuti kuuluvad kaalumise alla harjumused, millest võib välja tuua suitsetamise, alkoholi tarbimise, istuva eluviisi, töökoha jne. Kõik need valikud mõjutavad omakorda eluiga ja selle pikkust.



Avatud meel

Positiivne hoiak ja avatud meel elu suhtes mitte ainult ei motiveeri, vaid ka aitab avada elus palju uksi, nautida elu ja olla õnnelik. Samuti tagab selline hoiak nii mitmeidki eluaastaid juurde.

Uuringud on näidanud, et mida ekstravertsem on inimene, seda väiksem on oht, et depressioon kimbutama tuleks. Samuti tagab see pikema eluea. Ekstravertsust seostatakse oskusega luua uusi ja tugevaid suhteid teiste inimestega, samuti ka paremat suutlikkust iseenda eest hoolitseda.

Sõbralik hoiak

Uuringutel toodi selgelt välja, et naistel on kalduvus elada meestest kauem, ehkki selle põhjusele pole veel siiani jälile jõutud. Mitmed teooriad kinnitavad, et põhjuseks on naiste suurem sotsiaalsus meestest ja selle järele on sõbralik hoiak iseenesest juba vajalik eluea pikendamiseks.

Seega loo endale suurem sõpradering, ning ole ise sõbralik ja heatahtlik. Rasketel aegadel tagab see sulle hea toetusringi, mis aitab omakorda alandada stressitaset ja muudab ka elu õnnelikumaks.

Niimoodi käitudes lisad sa oma elule aastaid juurde ja muudad samuti selle kvaliteetsemaks.





Kommentaare ei ole