{ads}

HIDE

Viimased

latest

Neerude-, maksa- ja põie puhastamine looduslike vahenditega toksiinide väljutamiseks

Maks, neerud ja põis on tähtsad organid, mille eest peaks regulaarselt hoolt kandma. Selleks, et need elundid hästi töötaksid, peaks oma...


Maks, neerud ja põis on tähtsad organid, mille eest peaks regulaarselt hoolt kandma. Selleks, et need elundid hästi töötaksid, peaks oma eluviisis mõned muutused sisse seadma.

Maks täidab meie kehas rohkem, kui 500 erinevat ülesannet. Maks ladustab vitamiine, rasva, suhkrut ning saadab need edasi vereringesse. Maks eritab ka seedimiseks vajalikku sappi ja aitab kehal puhastuda mürkidest. Ka neerud filtreerivad mürke. Nii nagu maks, on ka neerud elutähtsad elundid - kui neerude töö on häiritud, siis mõjutab see kogu organismi seisundit. Kusepõis on aga õõneselund, mille ülesandeks on uriini kogumine ja väljutamine. Selleks, et need elundid saaksid korralikult töötada ja väljutada toksiine kehast, on vaja nende eest õppida hoolt kandma.

Vähenda soola ja gaseeritud jookide tarbimist

Liigne soola ja gaseeritud jookide tarbimine võib organismile kahjulikuks saada. Erinevad uuringud on tõestanud, et liigne soola tarbimine tõstab krooniliste neeruhaiguste riski. Samuti on teaduslikult tõestatud, et gaseeritud jookide tarbimine võib kahjustada maksa. Selleks, et oma tervist hoida, väldi magusate jookide joomist.

Joo parem teed või vett ja söö jõhvikaid

Mis puutub keha puhastamisse toksiinidest, siis kõige paremini aitavad kaasa vesi, tee ja jõhvikate söömine. Vesi on kõige peamine abiline, mis aitab organismi mürkainetest puhastada tänu oma diureetilisele toimele. Teaduslikult on tõestatud, et rohelise tee joomine võib ennetada maksahaiguseid. Jõhvikad on aga teadlaste poolt heaks kiidetud looduslikud vahendid, mis aitavad ennetada erinevaid põletikke ja põiehaiguseid tänu oma antioksüdantse toime poolest.

Võta lisaks vitamiine

Me ei saa alati oma toidulaualt kätte kõiki vajalikke vitamiine, mida organism vajab. Neerukivide ennetamiseks võta lisaks B6 ja C vitamiine, vähemalt väidavad nii läbi viidud uuringud.

Vähem stressi ja aktiivsem eluviis

Hea oleks õppida oma emotsioone kontrolli all hoidma ning olema aktiivsem oma igapäevases elus. Teaduslikult on tõestatud, et stress võib olla neeruhaiguste põhjustajaks. Stressi vastu võitlemiseks kasuta hingamisharjutusi ning tegele rohkem spordiga.

Keha puhastavad mahlad

Selleks, et aidata organismil mürkainetest vabaneda, võid sa valmistada tervislikke smuutisid, mis aitavad loomulikul teel keha puhastada. Roheliste lehtedega köögiviljad aitavad ennetada maksahaiguseid teadlaste järgi. Tomat, porgand ja granaatõun aga aitavad maksa turgutada.

Kegeli harjutused

Kegeli harjutuste näol on tegemist vaagnapõhja treenimisega, millel on põie tööd parandav toime. Eriti sobivad on need harjutused naistele, kes kannatavad põiepidamatuse all. Harjutuste sooritamiseks tuleb mõne sekundi jooksul pingutada vaagnapõielihaseid nii tugevalt, kui võimalik, seejärel lõdvestada. Harjutuste seeriat võib korrata mitu korda päevas.

Spordi tegemine maksa heaks

Spordi tegemine parandab maksa funktsioone. Samuti võib maksa masseerida, selleks, et parandada vereringlust selles elundis. Maksale meeldib ka soojas olla. Ka sirutus- ja venitusharjutused aitavad kaasa maksa paremale tööle.

Kommentaare ei ole