{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis juhtub, kui juua igal hommikul sooja sidrunivett

S idrunil on mitmeid kasulikke omadusi tervisele. Kaks peamist põhjust, mis on sidruni kuulsaks teinud, on tema antibakteriaalne ja an...

Sidrunil on mitmeid kasulikke omadusi tervisele. Kaks peamist põhjust, mis on sidruni kuulsaks teinud, on tema antibakteriaalne ja antiviraalne toime, teiselt poolt tema võime stimuleerida immuunsussüsteemi. Sidrunit kasutatakse mitmete dieetide juures sest sidrunimahl on hea seedimisele ja  maksa puhastamiseks.


Sidrun sisaldab sidrunhapet, kaltsiumi, magneesiumi, vaske, foolhapet, mangaani, fosforit, tsinki, C-vitamiini (C-vitamiin on tuntud ka kui askorbiinhape, mis aitab kaitsta rakke ning hoida neid tervena. Lisaks on C-vitamiinil põletikuvastane toime ja see aitab kaasa haavade paranemisele. Evolutsiooni käigus on inimene kaotanud võime sünteesida C-vitamiini endogeenselt ehk organismisiseselt, seega peame selle vitamiini kätte saama toidust ja sööma sidrunit igapäevaselt.),  bioflavonoide, pektiini ( pektiin tekitab täiskõhutunde, mis aitab vähendada söögiisu. Nii on eriti kasulik süüa sidrunit, kui plaanis on kaalulangetus. Pektiin on hea neile, keda vaevavad kõrge vererõhk ja veresuhkru probleemid, samuti aitab pektiin ennetada eesnäärmevähki.)  ja antioksüdanti D-limoneeni (limoneen aitab stimuleerida lümfivoolu) - mis tugevdavad organismi vastupanuvõimet ja võitlevad põletike vastu.

Kuidas valmistada sidrunivett? 

Sidrunivee valmistamiseks kasutada leiget, mitte keevat vett. Vesi ei tohi olla külm, sest organism omastab külma vett aeglasemalt ja peab kulutama rohkem energiat selleks. Kasutage alati värskeid sidruneid, eelistades mahekaubandusest pärit vilju ning kohe kindlasti ärge kasutage sidrunivee tegemiseks poest ostetud sidrunimahla. Pressige terve või poole sidruni mahl, lisage pool klaasi leiget vett ja jooge peale ärkamist tühjale kõhule.


Sidrunivee kasulik toime

1. Sidrunivesi on kasulik seedimisele

Sidrunimahl soodustab toksiinide ja mürkainete väljutamist. Sidrun stimuleerib maksa sappi tootma.

Sidrun on rikas mineraalide ja vitamiinide poolest. Sidrun puhastab keha mürkidest, mis on seedetrakti kogunenud. Sidrunimahla seedimist soodustavad omadused leevendavad seedehäireid nagu kõrvetised.

2. Sidrun aitab urineerimisprobleemide korral, sest sidrun on looduslik diureetiline vahend

Sidrunimahl soodustab mürkide väljutamist, sest ta tõstab uriinikogust. Niisiis juues sidrunimahla on toksiinid kiiremini väljutatud ja kuseteed hea tervise juures. Sidrunis leidub sidrunhape aktiveerib ensüümid, mis stimuleerivad maksa ja võimaldavad selle puhastamist.



3. Sidrunimahl stimuleerib immuunsussüsteemi

Sidrun sisaldab rikkalikult C-vitaiini ja on väga tõhus vahend, et nohu vastu võidelda. Sidrun sisaldab palju kaaliumi ja stimuleerib aju ja närvisüsteemi. Kaalium aitab samuti kontrollida vererõhku. Askorbiinhappel (C-vitamiin), mida sidrunis leidub on põletikuvastane toime ja teda kasutatakse lisandina astma ja hingamisteede ravis, samuti parandab askorbiinhape raua omandamist organismis.


4. Sidrun tasakaalustab organismi pH-taset

Sidrun on üks aluselisematest toiduainetest organismile. Sidrun on ise happeline aga organismis muutub ta aluseliseks ( sidrunihape ei tooda hapet organismis, kui ta on juba metaboliseeritud). Sidrun sisaldab samapalju sidrunhapet, kui askorbiinhapet, mis on mõlemad nõrgad happed ja kergelt metaboliseeriv organismis ja mis võimaldab, et sidruni mineraalisisaldus muudab vere aluseliseks.

Patoloogilised omadused ilmuvad, kui keha pH tase on happeline. Niisiis, juues regulaarselt sidrunivett võib aidata kaasa organismi happelisuse kaotamisele, nagu kusihape, mille liigsus on üks suurimaid valulike ja põletikuliste liigesehaiguste põhjuseks.


5. Sidrun puhastab nahka


Sidrunis leiduvad C-vitamiin ja teised antioksüdandid aitavad kaasa kortsude ja näoplekkide kaotamisele ja võidelda vabade radikaalidega. C-vitamiin on elutähtis terve ja särava naha tagamiseks, sest ta aluseline toime hävitab mõned bakterid, mis on akne põhjustajateks. Ja tegelikult võib sidrunimahla määrida otse armistunud haavadele või vanadusplekkidele, et neid heledamaks muuta. Ja nagu sidrunimahl veega puhastab verd väljutades toksiine, võimaldab see meil saavutada puhas nahk töötades seespidiselt.



6. Sidrun annab energiat ja parandab tuju

Energia, mida inimene toidust saab tuleneb aatomitest ja selle molekulidest. Kui toidu positiivse ioonid jõuavad seedetrakti ja kohtuvad ensüümidega, mis on laetud positiivsete ioonidega, tekib nende vahel reaktsioon. Sidrun on osa neist vähestest toiduainetest, mis on laetud negatiivsete ioonidega ja mis, jõudes seedetrakti, annavad organismile rohkem energiat. Sidrunilõhnal on ka energiat andvaid omadusi, mis aktiveerivad hea tuju. Sidrunimahl aitab kaasa stressi leevendamisele ja depressiivsete sümptomite alandamisele.

7. Sidrun aitab kaasa haavade paranemisele

Askorbiinhape (C-vitamiin) mida sidrunis leidub aitab haavade paranemisele kaasa. Askorbiinhape on peamine toitaine, mis hoiab luud tervena, samuti ka kõhred ja liigesed. Nagu ülevalpool sai öeldud C-vitamiinil on ka põletikuvastane toime. Kokkuvõttes, C-vitamiin on tähtis hea tervise, füüsilise tasakaalu hoidmiseks ja haavade paranemise juures.



8. Sidrun värskendab hingeõhku

 Sidrun aitab värskendada hingeõhku ja leevendada hambavalu ning igemepõletikku. Ei maksa unustada, et sidrunhape võib hammaste emaili kahjustada, ideaalne oleks sellepärast pesta hambad enne sidrunivee joomist ja oodata natuke, ning pesta seejärel peale sidrunivee joomist uuesti hambad korralikult üle.

9. Sidrunimahl niisutab lümfisüsteemi

Sidrunimahl aitab kaasa immuunsussüsteemi korralikule funktsioneerimisele. Kui organism kannatab vedelikupuuduse all ilmuvad järgmised sümptomid: väsimus, tardumus, immuunsussüsteemi nõrgenemine, kõhukinnisus, energiapuudus, kõrge või madal vererõhk, unetus jne.

10. Sidrunivesi aitab saleneda



Sidrun sisaldab rikkalikult pektiini, mis aitab söögiisu vähendada. Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes järgisid aluselist dieeti, kaotasid kaalu palju kiiremini.




Kommentaare ei ole