{ads}

HIDE

Viimased

latest

Masseeri end terveks ja enneta terviseprobleeme läbi sõrmede mudimise

Meie esivanemate jaoks oli keha ja vaimu vahel valitsev harmoonia see, mis tagas nii vaimse, kui füüsilise tervise. Tänapäeval on paljud...


Meie esivanemate jaoks oli keha ja vaimu vahel valitsev harmoonia see, mis tagas nii vaimse, kui füüsilise tervise. Tänapäeval on paljud pöördunud tagasi kunagiste ja praeguseks ajaks kadunud eluviiside juurde, tegeletakse permakultuuriga, joogaga, mediteerimisega ja oma tervise eest hoolitsemiseks - sõrmede ja jalalabade masseerimisega, sest teadupärast on jalatall tervise peegel peidus ning iga sõrm seotud mõne organiga. Üks laialt levinud sõrmede masseerimise meetod kannab nimetust Jin Shin Jyutsu, mis tuleb meieni otse Jaapanist. Tegemist on iidse ravimeetodiga, mis aitab inimestel ise leida abi oma terviseprobleemidele. Jaapanlased usuvad, et iga organ on seotud otseselt sõrmedega ning, et tänu viimaste mudimisele on võimalik taastada kehas valitsev harmoonia ning tervendada ennast ise.

Jin Shin Jyutsu ravimeetod sai aga alguse 20. sajandi alguses, kui Jiro Murai, kes oli siis 26-aastane, jäi korraga raskesti haigeks. Mitmed arstid, kes tulid teda üle vaatama, kinnitasid kõik, et noormeest pole võimalik enam ravida, sest haigus on arenenud liiga kaugele. Noormees aga ei tahtnud alla anda ega leppinud meedikute arvamusega - ta otsustas võidelda oma elu ja tervise eest, tehes seda omal moel.

Alguses katsus ta jäljendada Buddha kehahoiakuid, imiteerides just käe - ja sõrmede asendit. Noormees vaagus terve nädala jooksul elu ja surma vahel, kuni selle hetkeni, mil ta mõistis, et on suutnud taastada kehas ja hinges valitseva harmoonia ning seejärel sai ta täiesti terveks. Peale seda läbielatud kogemust, tahtis Jiro jagada ka teistega ravimeetodit, mis oli aidanud tal terveks saada.

Kõigepealt alustad ta aidates kodutuid ja vaeseid inimesi ravida, ning sai selle läbi nii kuulsaks, et isegi keiser ise lasi teda enda juurde kutsuda ja ravida oma lähedasi. Tegemist on üsna inspireeriva looga, mille tõepärasust muidugi on raske kontrollida.


Jin Shin Jyutsu ravimeetodi järgi on sõrmed otseselt seotud organitega ning omakorda võivad mõjutada meie emotsioone. Selle ravimeetodiga tegelevad inimesed väidavad, et sõrmi masseerides on võimalik ravida emotsionaalseid ja füüsilisi terviseprobleeme. See Jaapani ravimeetod aitab ravida mitmeid erinevaid haiguseid, soodustades sisemist heaolu.

Seega on iga sõrm seotud erinevate emotsioonide ja organitega.

· Pöial : pöial on seotud maoprobleemidega, samuti ka peavaludega ning unehäiretega. Mis puutub emotsioonidesse, siis on pöial seotud stressi ja ärevushäiretega.

· Nimetissõrm : leevendab neeru- ja põiega seotud probleeme, aitab samuti lihasvalu korral. Emotsionaalsel plaanil on nimetissõrm seotud tagasihoidlikkuse ja hirmuga.

· Keskmine sõrm : on seotud maksahaigustega, menstruatsiooni valudega, vereringeprobleemidega. Viha ja tujumuutused on seotud keskmise sõrmega.

· Nimeta sõrm ehk neljas sõrm : See sõrm aitab hingamisteede haiguste ja seedeprobleemide puhul, samuti ka kuulmishäirete korral. Nimeta sõrm on seotud kurbusega.

· Väike sõrm on seotud südame- ja luuhaigustega. Samuti seotud turvatunde puudusega ja enesehinnangu puudumisega.
Vastavalt siis sellele, millise terviseprobleemiga sul tegu on, kas see puudutab siis vaimset või füüsilist tervist, masseeri vastavat sõrme, vajutades seda teise käe pöidla ja nimetissõrmega. Pane silmad kinni ja keskendu oma tegevusele, see aitab sul lõdvestuda ja leida tasakaalu hinges. Keskendu terveks saamisele. Hinga rahulikult sisse ja välja. Vabasta oma pea muredest. Masseeri sõrme õrnalt paari minuti jooksul. Sa võid ka väga edukalt kõik sõrmed üksteise järel läbi masseerida viie minuti jooksul. Tehes seda iga päev, teed sa oma tervisele suure teene.


Kommentaare ei ole