{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, miks veeklaasi hoidmine öökapi peal võib su tervisele ohtlik olla?

    Ilmselt oled sa juba märganud maitsevahet, mis on värskel kraaniveel ja terve öö klaasis olnud vee vahel. Hommikul ärgates klaas v...

 
 
Ilmselt oled sa juba märganud maitsevahet, mis on värskel kraaniveel ja terve öö klaasis olnud vee vahel. Hommikul ärgates klaas vett juua on igati hea ja tervislik aga soovitatav on siiski juua värsket vett eelmisel õhtul valmis pandud vee asemel. Põhjuseid selleks on mitmeid, esiteks muutub pealt lahtine veeklaas ruttu vabas õhus bakteripesaks. Seega läbib klaasis olnud vesi mitmeid erinevaid protsesse ja mehhanisme, mis muudavad maitset ja samuti kvaliteeti.
 
 

1. Öö jooksul koguneb veeklaasi mitmesugust mustust
 
 


 
 
Pealt lahtisesse veeklaasi võib sattuda öö jooksul ükskõik mida, alustades tolmust ja lõpetades igasuguste putukatega nagu sääsed ja kärbsed. Isegi sade võib mõningatel puhkudel veeklaasi põhja öö jooksul tekkida ja sellepärast polegi veel enam sama maitset.
 

2. Vesi soodustab bakterite kogunemist
 

Mitme tunni jooksul vaba õhu käes seisev veeklaasist võib saada üsna ruttu bakterite- ja mikroobide pesa. Eriti võttes arvesse seda, et need patogeensed ühendid paljunevad ruttu niiskes keskkonnas. Soovitatav on hoida veeklaasi pigem külmkapis, sest bakteritele ei meeldi külm.
 
 
 
 
 
 

3. Veeklaas võib su telefoni ära rikkuda
 

Kui sul on harjumuseks laadida oma telefoni öösel öökapi peal, siis veeklaasi kogematta ümber ajades võid sa tekitada lühise ja rikkuda oma telefoni ära.
 

4. Vee pH-tase langeb
 

Mitme tunni vältel vabas õhus seisnud vesi on vastuvõtlik süsinikdioksiidile. Sest vesi ei sisalda ei suhkrut ega valke ja seega toatemperatuuril vaba õhu käes imada endasse süsinikdioksiidi, millest üks osa muutub süsihappeks. See nähtus toob omakorda kaasa pH taseme languse, mis muudab vee maitset natuke happelisemaks.
 

Vesi on aga väga oluline meie heaolu jaoks
 

Vett tuleb juua palju, sest tervisele on vee joomisest palju kasu.
 

Vesi stimuleerib ainevahetust
 

Metabolism ehk ainevahetus on organismis aset leidev lagundamis- ja sünteesimisprotsess, mille osalejamolekul on vesi. Aeglase ainevahetuse korral leiab aset kaalutõus ja rasvade kuhjumine. Erinevad uuringud on näidanud, et ainevahetust aitab kiirendada vee joomine.








Kommentaare ei ole