{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 sümptomit, mis viitavad sellele, et sul võib neerudega probleeme olla

Neerud on elutähtsad organis, mis täidavad mitmeid erinevaid funktsioone. Neeruprobleemide põhjuseid on mitmeid ja erinevaid, kõige t...


Neerud on elutähtsad organis, mis täidavad mitmeid erinevaid funktsioone. Neeruprobleemide põhjuseid on mitmeid ja erinevaid, kõige tähtsam on haigusele õigel ajal jälile saada, vastasel korral võib kogu organism selle all kannatada. Üldiselt neeruprobleemid on asümptomaatilised ja selle tõttu ei ole kerge haiguse tunnuseid varakult ära tunda. Haiguse sümptomeid võib sageli segi ajada mõne teise ja vähem olulise haiguse sümptomitega. Sellepärast paljud inimesed ei tea üldse, et nende neerud haiged võivad olla.

Neerudel nagu kõikidel elutähtsatel organitel, on väga oluline roll. Neerud filtreerivad verd, väljutavad organismist ladestunud jääkaineid ja liigset vedelikku, toodavad neerud hormoone, mis on seotud selliste oluliste funktsioonidega nagu punaste vereliblede tootmine ja vererõhu reguleerimine. Neerude ülesanne on samuti reguleerida mineraalide ja vee kogust organismis.

Kui neerude töö on häiritud või ei funktsioneeri neerud enam, siis kannatab selle all kogu üldine tervis. Sellepärast on vaja neeruprobleemidele võimalikult varakult jälile saada.

Neeruprobleemidest annavad aga märku järgmised 8 sümptomit:



1. Tursed

Kui neerud ei tööta enam korralikult ja on kahjustada saanud, siis kogunevad mürgid organismi, sest neerud ei filtreeri enam verd, samuti on häiritud vedeliku väljutamine organismist. See omakorda põhjustab turseid, eriti pahkluu, jalgade, käte ja mõnikord ka näo piirkonnas. Kõik see võib olla sümptomiks neerupuudulikkusest.

2. Muutused uriinis

Neerude ülesanne on organismis uriini tootmine, seega neerude talitlushäired toovad enesega kaasa urineerimishäireid. Neerupuudulikkuse korral võib esineda järgmiseid sümptomeid:

· Raskused urineerimisel 

· Valu urineerimisel

· Öine väga sage urineerimine

· Liiga tume või hele uriin

· Liiga väike või suur kogus uriini

· Vahutav uriin


3. Naha sügelus

Kuiv nahk ja naha sügelus on samuti neeruhaiguste märgiks. Kui neerud ei suuda enam oma ülesannet täita, kogunevad mürgid organismi, see omakorda tekitab sügelust üle kogu keha. Naha sügelus võib olla ka märgiks, et fosforitase veres on liiga kõrge. Liigne fosforitase kehas seostub kaltsiumiga, moodustades kristalle, mis põhjustavad naha sügelemist.

4. Väsimus

Mürkainete ja jääkainete kuhjumine veres tänu neerude halvale filtreerimisele, toob enesega kaasa üldise väsimuse. Neerud toodavad sellist ensüümi nagu erütropoetiin, tegemist on hormooniga, mis aitab punastel verelibledel valmida. Neeruhaiguste puhul ei suuda neerud täita oma ülesannet korralikult ning see toob enesega kaasa erütropoetiini tootmise languse, mis omakorda vähendab punaste vereliblede arvu veres. Neerude talitlushäire võib viia aneemiani, millega käib alati kaasas väsimus.

5. Hingeldamine

Nii nagu väsimuse puhul, võib ka hingeldasel olla mitmeid põhjuseid. Esimene põhjus on seotud otse liigse vedelikuga kopsudes, mida neerud ei filtreeri ning mis pikapeale võib häirida hingamist. Lisaks sellele võib hingeldamine olla ka märgiks aneemiast, mis tekib kroonilise neeruhaiguse puhul.

6. Metallimaitse suus

Metallimaitse suus on peamiselt tingitud liigsest jääkainete kogusest veres. Selle probleemi all kannatavad inimesed tunnevad vähem toidu maitset, mis pole enam sama maitsega ja hakkavad vähehaaval kaalu kaotama.

7. Valu

Kõige levinum neeruhaiguste sümptom on valu alaseljas ja küljel. Valu võib esineda ühel küljel või mõlemal. Üldiselt viitab see neerukividele, neerupõletikule või neerupuudulikkusele.

8. Keskendumishäired ja pearinglus

Tänu sellele, et neerud ei filtreeri enam verd ja erütropoetiini tootmise langusele, ei saa aju enam piisavalt hapnikku, et korralikult funktsioneerida. Tulemuseks tekivad keskendumishäired ja pearinglus.









Kommentaare ei ole